Ga naar inhoud
MAP

Mooie wandel-, fiets- en vaarroutes in Zuidwest Friesland

Inspiratie nodig voor een mooie wandelroute, fietsroute of vaarroute omdat je niet steeds hetzelfde rondje wilt maken? Dat snappen wij. We zijn allemaal buitenmensen en die horen in de natuur. Vergeet de sportschool en kom naar Zuidwest Friesland voor sportieve routes over de Friese meren, langs de dijken, door het bos of langs de Elfsteden?

Vind een route in de buurt

Fietsroutes

Friesland is de ideale fietsbestemming omdat het landschap zo afwisselend is, dat maakt de fietsroutes in Friesland zo mooi. Van de bossen in Gaasterland tot de Friese meren. Leer Zuidwest Friesland kennen door het fietsen van één van onze mooie fietsroutes.

Wandelroutes

Met ruim 1000 kilometer aan wandelpaden kun je hier je hart ophalen! Het landschap van Zuidwest Friesland is divers en dat ervaar je als je er wandelend doorheen gaat. Je vindt hier de mooiste wandelroutes langs bijvoorbeeld de IJsselmeerkust en de Friese Meren, over de glooiingen in Gaasterland en de weidse uitzichten in de Greidhoek.

Sup, kano en vaarroutes

Zuidwest Friesland bestaat voor een groot deel uit water. Dat zijn eindeloze watervlaktes of intieme vaarten en poelen om van te genieten. Huur een (elektrische) sloep of boot, sup of kano en geniet van een heerlijk dagje op het water. Inspiratie voor een mooie vaarroute of suproute vind je hier volop.

Solex, echopper, motor en autoroutes

Doorkruis de verschillende landschappen en leer Waterland van Friesland pas echt kennen. Huur een solex, stap op een e-chopper of pak je auto en geniet van een van deze mooie motor- en autoroutes.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.