Ga naar inhoud
MAP

Kleine campings in Friesland

Kamperen op een mini- of kleine camping in Friesland. Dat is heerlijk 'smûk', oftewel Fries voor knus, vakantie vieren. Vaak is het contact heel persoonlijk zodat je optimaal van de gastvrijheid in Waterland van Friesland kunt genieten. De plekken zijn doorgaans erg ruim in een weidse omgeving zodat je makkelijk je tent, caravan, camper of vouwwagen neer kunt zetten. Bijvoorbeeld aan het water van de Friese meren, het IJsselmeer, tussen de weilanden van de Greidhoek of in de bossen van Gaasterland. Vind bij VVV Waterland van Friesland een ruim aanbod aan minicampings, kleine campings, boerencampings en charme campings in Zuidwest Friesland.

Wat zoek je

Thema

1 t/m 24 van 110 resultaten

 • Camping Oan e Poel

  Direct boekbaar

  Camping Oan e Poel

  Deze familiecamping is gelegen op een unieke locatie in Heeg, namelijk op een eiland (bereikbaar met brug) aan de Poelen. De camping bevindt zich op s...

  Heeg
 • Minicamping Pressefinne

  Minicamping Pressefinne

  Minicamping Pressefinne gelegen aan de Fluessen. 25 staanplaatsen, ruime speelgelegenheden, zwemgelegenheid en eigen aanlegsteiger.

  Elahuizen
 • Camping 't Hop

  Camping 't Hop

  Camping 't Hop heeft een overdekt zwembad en eetcafé en ligt dichtbij de Gaasterlandse bossen, het Slotermeer en het IJsselmeer. Met speeltuin of visstek voor de "deur", fietverhuur en volop vertier voor de jeugd.

  Wijckel
 • Vakantiepark De Tijnjehoeve

  Vakantiepark De Tijnjehoeve

  Gelegen in het prachtige Friesland, tussen Sneek en Joure, is Vakantiepark De Tijnjehoeve de ideale locatie voor een weekendje weg, vakantie (week / midweek) of familieweekend aan het water.

  Boornzwaag
 • Minicamping De Langesloot

  Minicamping De Langesloot

  Mini-camping aan het water 'de Langesloot' met 11 staplekken bij een melkveebedrijf. Ideaal voor vissers, om te zwemmen, met een bootje een mooie tocht over het water te maken, of als startpunt voor een mooie fietstocht.

  Lemmer
 • Camping Hindeloopen

  Camping Hindeloopen

  U heeft de mooiste camping van Friesland gevonden! Aan het IJsselmeer en nabij het historische stadje Hindeloopen is het heerlijk vakantie vieren. Camping Hindeloopen is een kindvriendelijke camping aan het IJsselmeer, vis- en vaarwater en het start...

  Hindeloopen
 • Recreatiepark de Uilenburg

  Recreatiepark de Uilenburg

  Kom kamperen en genieten op recreatiepark de Uilenburg, een groene oase tussen de landerijen, en beleef Friesland op een heerlijke manier.

  Hommerts
 • Theetuin en minicamping de Dille

  Theetuin en minicamping de Dille

  Unieke pleisterplaats aan de Elfstedenroute, tussen Leeuwarden en Sneek. Onze theetuin is gelegen aan de Zwette, in het midden van Friesland. De minicamping ligt aan het water, u kunt hier uw hengeltje uitgooien of een lekkere duik nemen.

  Easterwierrum
 • Rent to Enjoy

  Direct boekbaar

  Rent to Enjoy

  Rent to Enjoy verhuurt unieke accommodaties op en bij het water in het mooie Warns. Langs het Johan Frisokanaal richting Friese Meren en Stavoren.

  Warns
 • Recreatieoord De Koevoet

  Recreatieoord De Koevoet

  Appartementjes in een koprompboerderij, verhuur polyvalken, jachthaven, tentenveld aan het meer, caravan-/camperplekken aan de haven, restaurant, terras, seizoenplaatsen.

  Teroele
 • De Nije Trije

  De Nije Trije

  Mini camping De Nije Trije ligt midden in het stoere Fryske landschap. Je vindt er nieuw sanitair met mindervalidefaciliteit, knusse kantine met keuken, speeltuin en een kampvuurplek in de fruithof.

  Pingjum
 • Minicamping de Groninger

  Minicamping de Groninger

  Camping aan de rand van het IJsselmeer, op een nog werkende boerderij en met eigen strand! Van harte welkom bij Camping de Groninger, gelegen aan de rand van het IJselmeer met vrij uitzicht op de landerijen.

  Nijemirdum
 • Vakantiepark De Kuilart

  Vakantiepark De Kuilart

  Vakantiepark De Kuilart is een groot vakantiepark, direct aan De Fluessen. De waterrijke omgeving zal zorgen voor een onvergetelijke vakantie!

  Koudum
 • Thaborhoeve

  Thaborhoeve

  Kleinschalige camping en locatie verhuur voor vergaderingen, feesten of andere bijzondere momenten.

  Tirns
 • Camping Boerderijrecreatie

  Camping Boerderijrecreatie

  Boerderijcamping aan de rand van het Tjeukemeer. Op loopafstand kunt u zwemmen, zeilen, surfen of vissen. Wandelend over de polderdijk kunt u genieten van het uitzicht over het meer, of van een prachtige zonsondergang.

  Delfstrahuizen
 • Camping Zonneheuvel

  Camping Zonneheuvel

  Camping Zonneheuvel in Oudemirdum is prachtig gelegen in de groene zuidwesthoek van Friesland.

  Oudemirdum
 • Camping Maran

  Camping Maran

  Mini camping Maran : Met ingang van 2012 bieden wij de mogelijkheid om bij ons met tent of caravan te overnachten. Ideaal voor de watersportliefhebber. "Kamperen aan het water" Tent en boot , polyvalk en tent, caravan en vaarvakantie!

  Terkaple
 • Camping en groepsaccommdatie Sotterum

  Camping en groepsaccommdatie Sotterum

  Leuke camping aan IJsselmeer in Friesland, tussen Makkum en de Afsluitdijk. Ideaal voor kinderen. Mooie omgeving. Gratis draadloos internet. 25 Ruime kampeerplaatsen. 4 Stacaravans te huur.

  Cornwerd
 • Kampeerboerderij en Camping Ykema

  Kampeerboerderij en Camping Ykema

  Camping Ykema ligt aan de Vlakke Brekken, in open verbinding met het Heegermeer en De Fluessen. Er staat een luxe glamping tent met uitzicht op het water.

  Sandfirden
 • Minicamping De Groene Parel

  Minicamping De Groene Parel

  De Groene Parel ligt als in een schelp gesloten tussen prachtige bossen, gaasten en kliffen, het IJsselmeer, Slotermeer en de Fluessen. Vanuit Harich maak je de mooiste fietstochten en culturele uitstapjes.

  Harich
 • Safaritent Jutrijp

  Direct boekbaar

  Safaritent Jutrijp

  Safaritent op kleinschalige camping aan het water

  Hommerts
 • Boerencamping de Koaipleats

  Boerencamping de Koaipleats

  Boerencamping de Koaipleats is: De beleving op het boerenerf met melkkoeien in de wei in het gezellige watersport- en Kameleondorp Terherne.

  Terherne
 • Camping Leenstra

  Camping Leenstra

  Camping Leenstra voor uw vakantie aan het water!

  Teroele
 • Camping Drijfveer

  Camping Drijfveer Mooie camping aan het water

  Camping Drijfveer is een sfeervolle camping aan het water van onze jachthaven. Op loopafstand van gezellig Akkrum!

  Akkrum

Rust en ruimte op een kleine camping Friesland

Is vakantie voor jou echt ontspanning en genieten van de rust en de ruimte om je heen? Dan is kamperen op een kleine camping in Friesland echt iets voor jou. De sfeer is gemoedelijk en veelal sta je dan ook op een boerencamping bij een boer op het erf. Er zijn relatief weinig plekken om te overnachten waardoor het er extra rustig is. Veelal vind je op kleine campings in Friesland geen animatie teams. Des te creatiever worden je kinderen om zich te vermaken in de natuur. En slaat de verveling toch toe? Vele strandjes, uitstapjes, Elfstedenstadjes en de Friese meren zijn altijd dichtbij.

Mini camping in Friesland aan het water

Zuidwest Friesland heet niet voor niets ook wel Waterland van Friesland. Dit is de regio waar de Friese meren zijn en een uitgestrekte IJsselmeerkust. Dat betekent dat heel veel mini campings in Friesland te vinden zijn aan het water. En als ze niet aan het water zijn, dan zijn ze wel vlakbij het water. Kijk maar eens bij ons uitgebreide aanbod aan mini campings in Friesland.

Boerencamping in Friesland: geniet van de Friese natuur!

Waterland van Friesland biedt een unieke ervaring op de vele boerencamping die Friesland rijk is. Geniet van de rust en de prachtige natuur in Zuidwest Friesland. En wie weet mag jij of je kinderen de boer helpen met het melken of voeren van de koeien. Kamperen op een boerderijcamping in Friesland is genieten van het Friese platteland. Dat betekent grassprietjes tot zover je kunt zien en aan de horizon een kerktoren van een dorp of stadje in de buurt. Tussen de weilanden op een (boeren)camping verblijven betekent genieten van de eindeloze weidsheid. Bij de boer raap je ‘s vaak morgens verse eitjes voor het ontbijt. Geniet van het boerenleven op een boerencamping in Friesland!

Kleine campings aan de Friese meren

In deze regio van Friesland zijn de Friese meren te vinden. Het Tjeukemeer, Sneekermeer, de Fluessen, de Oudgaasterbrekken en meer. Al deze meren zijn met elkaar verbonden door vaarwegen. Zo kun je met een boot, kano of sup board op ontdekkingstocht gaan. Veel van de mini campings in Friesland zijn te vinden aan één van deze Friese meren. En wanneer ze niet direct aan een meer zitten is dat geen probleem, een Fries meer is in deze regio eigenlijk altijd op fietsafstand te vinden.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.