Ga naar inhoud
MAP

Feestelijke opening bezoekerscentrum Heeg

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Met een toast op goed gastheerschap werd het splinternieuwe interactieve bezoekerscentrum vandaag op woensdag 17 mei door wethouder Michel Rietman van de gemeente Súdwest-Fryslân feestelijk geopend. Zo bevond Heeg zich niet alleen in het hart van het Friese merengebied, maar ook in het centrum van de belangstelling. Want samen met de Ondernemersvereniging in Heeg, Heeg Promotie en VVV Waterland van Friesland is aan de Harinxmastrjitte 36 een nieuw Bezoekerscentrum gerealiseerd dat zijn gelijke (nog) niet kent. Sinds 1 april is het bezoekerscentrum geopend voor publiek, maar nu kon men ook samen het glas heffen op dit unieke concept en deze bijzondere samenwerking.

Het nieuwe bezoekerscentrum is een interactieve beleefwereld die uitnodigt tot ontdekking. Toeristen, bezoekers en inwoners van Heeg kunnen nu via interactieve techniek informatie verkrijgen én beleven over historie, cultuur, watersport en recreatie van Heeg en Waterland van Friesland. Wethouder Michel Rietman was dan ook zeer onder de indruk: “Dat nu juist in watersportdorp Heeg een bezoekerscentrum is geopend, vind ik bewonderenswaardig. Door deze bijzondere samenwerking kunnen bezoekers op deze fysieke locatie terecht voor nóg meer beleving en inspiratie van Heeg en Waterland van Friesland.” Er is ook een ‘beleefmodel’ van de beroemde palingaak Korneliske Ykes II. Een stukje historie en folklore van het palingdorp Heeg. Toeristische zaken kunnen direct geregeld worden. Verder kunnen er souvenirs, artikelen, kaarten en kleding meteen worden gekocht en meegenomen. Zo nodig feestelijk ingepakt. Want klantvriendelijkheid staat voorop.

Heeg Promotie, OVH2000 en VVV Waterland van Friesland hebben samen de schouders onder dit project gezet. Hierbij financieel ondersteund door onder andere het Iepen Mienskipsfûns (IMF) van de Provinsje Fryslân, het Kernenfonds van de gemeente Súdwest-Fryslân, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, de P.W. Janssen’s Friesche Stichting, het Ondernemersfonds Súdwest-Fryslân, Ottenhome Heeg, Stichting Watersport Heeg, het Plaatselijk Belang Heeg en Warm Heeg. Als een geheel wil de VVV met Heeg Promotie en Ondernemersvereniging Heeg met elkaar zorgdragen voor goed gastheerschap voor toeristen en inwoners. Of anders gezegd: een bloeiend en boeiend Heeg en de omliggende regio. Heeg is het eerste project in zijn soort om VVV dienstverlening op een meer interactieve en attractieve manier in samenwerking met plaatselijke bewoners en ondernemers aan te bieden. 

Over VVV Waterland van Friesland
VVV Waterland van Friesland verleidt inwoner en toerist om gast te zijn in Zuidwest Friesland. Dat gebeurt met inspirerende informatievoorziening, gerichte marketing en goed gastheerschap. Het werkgebied is groot, vanaf de Afsluitdijk tot aan Lemmer en van Joure en Sneek tot aan Bolsward. Waterland van Friesland heeft in dit gebied zestien VVV-locaties en achttien informatiepunten. Daarnaast wordt informatie verstrekt via de website en diverse publicaties. Ongeveer 900 ondernemers zijn lid van VVV Waterland van Friesland. De VVV verbindt deze ondernemers met elkaar in één krachtige netwerkorganisatie.

Fotoverslag

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.