Ga naar inhoud
MAP

Ontdek wat te doen in Heeg

De uitagenda van Heeg - Ontdek wat er vandaag en morgen te doen is in Heeg

Tips om te doen in Heeg

Horeca

Horeca Pizza eten bij eetcafe de Boeier in Heeg

Heeg heeft genoeg opties voor een hapje eten, drinken of het eten van een lekker ijsje. Je vindt veel gezellige eetcafés en terrassen hier aan de Harinxmastrjitte maar ook verderop in het dorp. Lekker iete!

Dorpskuier Heeg

Dorpskuier Heeg

Tijdens de dorpskuier door Heeg ontdek je welke rol Heeg speelde in de scheepvaart, palingvisserij en handel van het verleden. Je wandelt langs historische gebouwen zoals de drie kerken en het hooischippershuis. De dorpskuier is hier in het bezoekerscentrum - tevens ook het startpunt van de wandeling - verkrijgbaar voor slechts 3 euro.

Met de beurtveer naar Balk

Met de beurtveer naar Balk Een skûtsje in het water met bruine zeilen.

Tussen mei en september maakt de Beurtveer de tocht tussen Heeg en Balk. Neem je fiets mee en maak een prachtige zeiltocht over de Friese Meren. Na aankomst in Balk maak je een prachtige fietstocht terug naar Heeg van 18 of 28 kilometer. Blijf je liever aan boord? Dat kan natuurlijk ook. Dan zeil je weer mee terug naar Heeg.

Strandje Heeg

Strandje Heeg

Aan de oever van het Heegermeer vind je het Heegemer strandje. Met een megagrote glijbaan en nog meer andere speeltoestellen is het de perfecte plek om even te relaxen met de kids. Het zwemgebied is omringt door stenen dijkjes en oogt als een ware lagune.

Rondje wandelen in het Heempark

Rondje wandelen in het Heempark park in heeg

Rondje wandelen door de natuur in Heeg? Op loopafstand van ons bezoekerscentrum en de hoofdstraat vind je het Heempark. Een rustig wandelpark met diverse waterpartijen, een speeltuin én een kijkhut.

Poelenroute

Poelenroute Suppen in Friesland

Ontdek Oudega, Sandfirden en al het water ertussen met de Poelenroute. De Poelenroute is een 10 km rondje suppen of varen en start en eindigt in Oudega. Buurdorp Oudega ligt op slechts 5 kilometer afstand en maar 7 minuten rijden vanaf Heeg.

Stap aan boord van de Palingaak

Stap aan boord van de Palingaak Palingaak Heeg

Aan boord van de palingaak Korneliske Ykes II waan je je terug in de tijd. De prachtige reconstructie heeft sinds 2013 een vaste ligplaats in het centrum van Heeg op de Syl. Via het bezoekerscentrum in Heeg kun je een tochtje met de Korneliske Ykes II boeken of boek online een kaartje. Van juni tot en met augustus vaart de palingaak iedere dinsdag- en donderdagavond uit en daarmee komt de rijke palinggeschiedenis van Friesland elke keer weer tot leven.

Dagje het water op

Dagje het water op een paar aangelegde boten en een groepje kinderen die aan het zwemmen zijn

Heeg heeft haar titel 'Watersportdorp' te danken aan het Heegermeer. Met een snel vaargebied en centrale ligging in het Friese merengebied is het vaak een gezellige drukte op het water. Huur een bootje, sup of kano en geniet van een dag op het water.

Fietstocht langs de historie van de paling

Fietstocht langs de historie van de paling fietsen in de herfst

Migreer mee met de paling langs belangrijke onderdelen van de geschiedenis van de Friese palinghandel. Wist je dat de dorpen Heeg en Gaastmeer en Elfstedenstad Workum groot zijn geworden door o.a. de palinghandel? En dat de paling werd verkocht op de markt in Londen? Ontdek het tijdens deze mooie fietstocht.

Heechspanning

Heechspanning

Ieder jaar op Hemelvaartsdag wordt het centrum van Heeg omgetoverd tot een groot straattheater. Vanaf 13:00 uur kun je genieten van verschillende acts. Van livemuziek tot theater en van acrobatiek tot dans, er is voor ieder wat wils! Ook aan de kids is gedacht, met een eigen kindervrijmarkt, ballonnenpret en spannende familieshows. 

Wandel, vaar of fiets een route en ontdek Heeg en omgeving

Alle adressen in Heeg op een rij

Handige adressen in Heeg

Op de kaart in Heeg

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.