Ga naar inhoud
MAP

Tips om te doen in Friesland met fris zomerweer

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Vind hier dé leukste activiteiten in Friesland die je kunt doen met slecht weer

In het prachtige Waterland van Friesland wachten er vele boeiende activiteiten om van te genieten tijdens jouw vakantie. Zelfs bij bewolkt weer en koelere temperaturen hoef je je in onze regio niet te vervelen, want er zijn nog steeds genoeg leuke dingen te 'dwaan', het Friese woord voor 'doen'. Is het slecht weer? Geen probleem. Laat je niet tegenhouden door wat regen, er valt namelijk genoeg te beleven. Trek je wetsuit aan en spring op een wakeboard, ga op zoek naar de ijsberen en flamingo’s in de dierentuin, ervaar de waterpret in een overdekt zwembad of ontdek boeiende musea. Laat je inspireren door de vele activiteiten voor alle leeftijden en beleef een onvergetelijke tijd in deze prachtige regio.

Alle tips op een rij

Bezoekerscentrum Mar en Klif

Bezoekerscentrum Mar en Klif expositie mar en klif

Het bezoekerscentrum Mar en Klif is een prachtige plek gelegen in Oudemirdum, Friesland. Je maakt hier op een boeiende manier kennis met de natuur, cultuur en geschiedenis van het glooiende landschap van Gaasterland, met interactieve tentoonstellingen en informatieve activiteiten voor jong en oud. 

Ballorig Sneek

Ballorig Sneek

Ballorig in Sneek is een geweldige binnenspeeltuin waar kinderen zich volop kunnen uitleven op allerlei speeltoestellen; zoals trampolines, klimrekken en glijbanen. Met een overdekte speelruimte is het een perfecte plek voor kinderen om te spelen en plezier te maken, ongeacht het weer buiten.

Swimfun Joure

Swimfun Joure

Geniet van de waterpret in het subtropisch zwemparadijs Swimfun in Joure. Roetsj van de wildwaterglijbaan, laat je meevoeren door de stroomversnellingen of dobber op de golven in het golfslagbad. Met zowel binnen- als buitenfaciliteiten is het de perfecte bestemming voor een dag vol waterplezier. Houd er rekening mee dat Swimfun bij slecht weer snel is volgeboekt, reserveer dan ook tijdig!

Pantropica in Luttelgeest

Pantropica in Luttelgeest gezin neemt selfie met jungle op de achtergrond

Pantropica is een prachtige tropische tuin gelegen in Luttelgeest, Flevoland. Het is een betoverende plek waar bezoekers kunnen genieten van een weelderige collectie orchideeën, exotische planten, vlinders en vrije vliegende vogels. Pantropica is volledig overdekt, perfect om te bezoeken tijdens slecht regenachtig weer.

Fries Scheepvaartmuseum

Fries Scheepvaartmuseum

Wist je dat het Fries Scheepvaartmuseum een superleuke attractie voor kinderen is? Er is daar een enorme speelzolder te vinden, een soort van piratenhol! Compleet met een echte zeilboot om in te spelen, games om te spelen en touwen om te knopen. Kinderen kunnen zich verkleden als piraat en een speurtocht langs oude snuisterijen doen, of zich uitleven in de knutselhoek. Het museum is volledig overdekt, een uitstekende keuze om te doen tijdens een regenachtige dag. Bestel direct je tickets.

Escaperooms Sneek

Escaperooms Sneek

Klaar voor een race tegen de klok? Bij Escape Rooms Sneek ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een opwindend, verrassend en uitdagend avontuur om te beleven! Een ideale plek om te bezoeken wanneer het regent of het weer tegenvalt.

Rondvaart met de Toerist VI

Rondvaart met de Toerist VI

Maak een prachtige vaartocht over de Friese meren met de Toerist VI van Rondvaartbedrijf M. van der Werf. Als het weer niet meezit, is varen een geweldige optie, je zit comfortabel en droog. Geniet van de schoonheid van het Friese landschap en ontspan aan boord terwijl je langs historische bezienswaardigheden en pittoreske plekjes glijdt. In de Toerist VI zit je lekker binnen, het maakt dus helemaal niet uit of het slecht weer is!

Waterski- en wakeboardbaan Sneek

Waterski- en wakeboardbaan Sneek

Ben je op zoek naar spanning en sensatie? Trek een wetsuit aan en kom in actie op de waterski- en wakeboardbaan in Sneek. Of je nu een ervaren skiër of wakeboarder bent, of het voor de eerste keer probeert, hier kun je genieten van de opwinding van het glijden over het water en de adrenalinekick van trucs en sprongen. Leuk om te doen, én om naar te kijken. Én dichtbij vind je Aquapark Sneek, een outdoor speelparadijs in het water. En wat maakt het uit dat het slecht weer is en regent? Uiteindelijk word je toch nat.

AquaZoo Leeuwarden

AquaZoo Leeuwarden Aquazoo Leeuwarden Meisje met dier

Aquazoo in Leeuwarden is een boeiend dierenpark waar je een onvergetelijk avontuur beleeft met fascinerende waterdieren en andere bijzondere diersoorten. Met ruime verblijven en speelse ontdekkingspaden biedt het park een geweldige dag uit voor het hele gezin!

Blotevoetenpad Gaasterland

Blotevoetenpad Gaasterland

Trek je schoenen en sokken uit en wandel op blote voeten door verschillende ondergronden, zoals gras, modder en zand. Het is een verfrissend en prikkelend avontuur voor jong en oud, waar je volop kunt genieten van de natuurlijke sensaties onder je voeten.

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.