Ga naar inhoud
MAP

Vakantieparken in Friesland

Wanneer je denkt aan een vakantie in Friesland, dan denk je al snel aan watersport. Verblijven op een vakantiepark in Friesland en dan vooral in Zuidwest Friesland betekent dan ook vaak een lekker actieve vakantie. Een Fries meer, sloot, kanaal, rivier, poel of het IJsselmeer is altijd dichtbij. Veelal kun je vanuit je vakantiehuis of vakantiebungalow op een vakantiepark zo het water op. En het mooie is: dan kom je meteen tot rust. Ga zeilen, vissen, suppen, kanovaren, sloepvaren of neem een frisse duik en ga zwemmen. Maar in dit Waterland van Friesland vind je veel meer: denk aan 7 Elfstedenstadjes, kilometers aan fiets- en wandelpaden, meer dan 20 musea en zo'n 25 strandjes. Bekijk en kies jouw vakantiepark uit het ruime aanbod aan vakantieparken in Zuidwest Friesland en geniet van jouw vakantie!

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Friesland? Klik dan hier

Vind een vakantiepark in Friesland

Vakantiepark Sneek

Vakantiepark Sneek

Wie denkt aan watersport denkt gelijk aan waterstad Sneek. Met haar beroemde waterpoort, de bekende Sneekweek en de nabijheid van de Snitser Mar (Sneekermeer) nodigt Sneek uit om jezelf als waterrat te ontdekken. De vakantieparken rondom Sneek liggen dan ook allemaal pal aan het water. Vakantiepark RCN de Potten is te vinden aan het Sneekermeer waar je fijn op het strandje kunt liggen of vanaf het park kunt wegvaren de Friese meren op. Maar Sneek is veel meer. Bezoek bijvoorbeeld in Sneek musea als het Fries Scheepvaart Museum en het Nationaal Modelspoor Museum en ga aansluitend lekker shoppen.

vakantiepark ijsselmeer

vakantiepark ijsselmeer

Met vakantie aan het IJsselmeer op een vakantiepark kun je heel veel kanten op. Het heeft alle mogelijkheden voor een ultieme watersportvakantie. Zo kun je op maar liefst 7 kitesurf hotspots terecht en ook voor 'oldschool' windsurfen is dit de plek om te zijn. Veel surfscholen helpen je graag op weg. Relaxen doe je op één van de vele stranden aan het IJsselmeer. Zo zijn er stranden te vinden bij Makkum, Hindeloopen, Stavoren, Lemmer, Oudemirdum en Workum. Je kunt ook prachtig wandelen en fietsen langs de IJsselmeerkust. Dit 5.000 hectare grote natuurgebied is in 1991 aangewezen als natuurmonument. Het IJsselmeer staat garant voor een geweldige vakantie in Friesland. Bekijk daarom snel de vakantieparken aan het IJsselmeer.
 

vakantiepark friese meren

vakantiepark friese meren

Een vakantiepark bij één van de Friese meren is makkelijk te vinden in Zuidwest Friesland. Bekende Friese meren zijn bijvoorbeeld de Snitser Mar (Sneekermeer), de Tsjûkemar (Tjeukemeer) en de Aldegeaster Brekken (Oudegaasterbrekken). En het mooie is: ze staan allemaal in verbinding met elkaar zodat je bijna overal kunt komen wanneer je een bootje huurt op je vakantiepark. Een mooi vakantiepark aan een Fries meer is Recreatiepark Tusken de Marren bij Akkrum. Hier hebben bijna alle vakantiewoningen een eigen aanlegsteiger. Of denk aan vijfsterren vakantiepark De Kuilart bij Koudum direct aan het Friese meer De Fluessen. Of huur een prachtige bungalow bij Villapark Langweer. Vanuit je vakantiewoning in Friesland kun je overigens ook prachtig fietsen en wandelen langs de Friese meren en een overtocht maken met een veerpontje.
 

vakantiepark gaasterland

vakantiepark gaasterland een wit bootje die over een slootje vaart omringt door groene bomen

Waan je in de streek Gaasterland in een totaal ander Waterland van Friesland want het landschap is hier glooiend en lekker beschut door de eeuwenoude bossen. Verken vanuit een vakantiepark in Gaasterland bijvoorbeeld de kliffen aan het IJsselmeer, de enige drie kliffen van Nederland. In het gezellige Oudemirdum vind je Recreatiepark de Bosrand bij de Gaasterlandse bossen. Hier kun je vele kilometers fietsen, wandelen, mountainbiken en er zijn ook ruiterpaden aanwezig. Het water is altijd dichtbij, dus je wisselt een bezoek aan het bos zo af met een dagje strand bij het Mirnserklif of de Hege Gerzen. Kinderen kunnen uitrazen in Speelpark Sybrandy's bij Oudemirdum. Ook geweldig voor kinderen is verblijven op Bungalowpark Sondel in Gaasterland. Het park heeft namelijk een zwembad met peuterbad, volleybalveld en een speeltuin. Een 'must do' is een stukje van de Elfstedentocht varen over de Luts door het bos. Dat wordt genieten!

vakantiepark makkum

vakantiepark makkum

Makkum is vooral bekend van het gemoedelijke grote strand en de boulevard. Makkum is heerlijk om naartoe te gaan met kinderen en tieners. Of ze vermaken zich in het nog ondiepe water van het IJsselmeer op het strand met een schepje of een emmertje. Of ze gaan actief aan de slag door te suppen, windsurfen of kitesurfen. Sluit de dag gezellige samen af in een bungalow of vakantiehuis op een vakantiepark in Makkum. Steek de barbecue aan en zie de zon in het water van het IJsselmeer zakken. Een uitstapje maak je bijvoorbeeld naar het Afsluitdijk Wadden Center bij Kornwerderzand waar je meer ziet en leert over Dutch Deltadesign. Of bezoek met kleine kinderen Aldfaers Erf in Allingawier waar je kunt zien en ervaren hoe de boeren vroeger in Friesland leefden.

landal vakantiepark terherne

landal vakantiepark terherne 2 zwart/witte zeilboten die in de haven van  Teherne staan

Terherne is een 'eiland' in de Friese Meren. Het dorp is helemaal omringd door water, aan de ene kant door het Sneekermeer en aan de andere kant door de Terhernster poelen. Dat maakt Terherne de ideale plaats voor een watersportvakantie op een vakantiepark, bijvoorbeeld bij Landal Waterpark Terherne. Veel vakantiewoningen hebben een aanlegsteiger en dan kun je zo vanaf je terras het water op met je boot, sup of kano. Stap even af voor de vele terrassen die in deze omgeving aan het water gelegen zijn voor een hapje en een drankje. Natuurlijk kun je in deze omgeving ook fantastisch fietsen en wandelen met bijvoorbeeld een oversteek met het veerpontje Fietsa Versa. Al eens een rondje om het Sneekermeer gefietst? Terherne staat ook wel bekend als het kameleondorp van de avonturen van de tweelingbroers Hielke en Sietse; een must do voor gezinnen!

vakantiepark heeg

vakantiepark heeg

Heeg is het eldorado voor de watersportliefhebbers. Zo kun je op vakantiepark De Pharshoeke vakantiehuizen of bungalows huren die direct gelegen zijn aan het water. Hier bij Heeg zijn alle mogelijkheden om te zeilen, surfen, suppen of zelfs om te foilen. Staat er geen wind? Dan kun je hier in de buurt elektrisch foilen: je vliegt op een soort van vliegend tapijt over het water. In Heeg aan het Heegermeer worden regelmatig grote en kleine evenementen georganiseerd zoals Heechspanning en het Heechsimmerfestival. Van een hapje en drankje kan worden genoten op de terrasjes gelegen aan het water of in het gezellige en knusse centrum. Of maak een wandeling en zie de bestaansgeschiedenis van de palingvisserij terug in de prachtige gevels, winkeltjes en aan weerszijde van de monumentale panden. Kom je genieten op een vakantiepark in dit bruisende dorp? 

vakantiepark lemmer

vakantiepark lemmer

Op vakantie naar Lemmer aan het IJsselmeer en verblijven op een vakantiepark? Dat kan! Lemmer is een prachtig oud Zuiderzeedorp met rijke historie. Vanuit een vakantiepark bij Lemmer kun je alle kanten op. Denk aan een dag op het strand van Lemmer, een bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. het Woudagemaal, met een sloep het water op of met een gids een wandeling maken door dit oude vissersdorp. Combineer dat met de luxe van Bungalowpark Iselmar waar je van alle gemakken wordt voorzien zoals een zwembad, sauna, Turks stoombad en fitnessruimte. Iets verder ligt nog een prachtig vakantiepark met de naam Eigen Wijze. Dit is een kleinschalig familiepark en ligt tussen Nationaal Park De Weerribben en Lemmer in. Het ziet eruit als een oud Zuiderzeedorpje en zo voelt het ook, want hier heerst de rust en gemoedelijkheid!

Boek deze vakantieparken in Friesland direct online

Reisgezelschap

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.