Ga naar inhoud
MAP

The Passion Hemelvaart in Friesland

Ontdek Sneek en Bolsward tijdens The Passion Hemelvaart

Naast de uitvoering van The Passion in Harlingen tijdens de paasdagen, komt The Passion terug met een tweede uitvoering: The Passion Hemelvaart. Deze tweede uitvoering is gefilmd in twee van de Elfsteden; Sneek en Bolsward! Donderdag 18 mei is deze Hemelvaart-uitzending te zien vanaf 20:30 uur op NPO1. Naast dit spektakel is er tijdens het lange Hemelvaartweekend nog veel meer te ontdekken in Waterland van Friesland. Wat ga jij tijdens Hemelvaart doen in Friesland?

Zoek een overnachting tijdens Hemelvaart in Friesland en boek direct online

Reisgezelschap

Ontdek wat te doen tijdens Hemelvaart in Friesland

Sneek

Sneek Sneek van bovenaf met de waterpoort en de binnenstad in beeld

Sneek is een echte watersportstad. Jaarlijks wordt het zeilevenement Sneekweek op het Sneekermeer georganiseerd en ook in de binnenstad is veel water te vinden met diverse grachten. Misschien wel het bekendste gebouw van Sneek is de Waterpoort. Vroeger was dit dé toegangspoort tot Sneek. Sneek is een bruisende stad waar diverse evenementen georganiseerd worden, leuke hotspots en unieke winkeltjes. 

The Passion Hemelvaart

The Passion Hemelvaart

Al sinds jaar en dag wordt op Witte Donderdag, vlak voor Pasen, The Passion georganiseerd. Tijdens dit evenement wordt het paasverhaal onder begeleiding van Nederlandse popmuziek verteld. Sinds 2022 wordt op Hemelvaartsdag het vervolg op The Passion; The Passion Hemelvaart, uitgezonden. Dit jaar strijkt The Passion neer in Elfstedenstad Harlingen en wordt The Passion Hemelvaart uitgezonden vanuit Sneek en Bolsward! 

Bolsward

Bolsward Boslward met gracht en de Tiid

Bolsward heeft een rijke geschiedenis en in het centrum kun je genieten van prachtige monumentale gebouwen en unieke gevels. Bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben tijdens je bezoek aan Bolsward zijn Cultuur Historisch Centrum 'de Tiid' en de Broerekerk. Bolsward is jaarlijks het startpunt van de Fietselfstedentocht die dwars door Friesland langs alle Elfsteden voert. Want als het niet vriest... dan kun je de 'Tocht der Tochten' altijd nog fietsen!

Stadswandeling

Stadswandeling iemand houd boekje met stadswandeling sneek van waterland van friesland vast 
met waterpoort op de achtergrond

De manier om een van de zeven Elfsteden in onze regio te ontdekken is door middel van een stadswandeling. Elk van de stadswandelingen leidt je langs de zeven schatjes van ieder stadje. Je ontdekt de mooiste pareltjes en leert de stad op een hele nieuwe manier kennen. 

The Passion

The Passion Harlingen met zonsondergang

De muzikale vertelling van het paasverhaal wordt dit jaar georganiseerd in de Friese havenstad Harlingen. In 2011 werd het muzikale bijbelse evenement voor het eerst georganiseerd en sindsdien is The Passion uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie en kijken er jaarlijks meer dan 2 miljoen mensen naar het programma. Tijdens de editie van 2023 komt Harlingen aan bod en is de Nieuwe Willemshaven het decor van The Passion.

Pelgrimeren

Pelgrimeren Wandelen in de natuur in Friesland

Ben je door het kijken naar de The Passion Hemelvaart geïnspireerd geraakt en wil je zelf op zoek naar bezinning, rust en ruimte? In Zuidwest Friesland kun je diverse pelgrimstochten wandelen. Zo kun je het Klooster Claerkamppad wandelen. Twee van de etappes van dit pad lopen dwars door Waterland van Friesland. Wanneer je liever een volledig pelgrimspad in Zuidwest Friesland wilt lopen, dan kun je kiezen voor het Sint Odulphuspad. Deze wandelroute van 260 kilometer, verdeeld over 15 etappes, volgt de voetsporen van de heilige Sint Odulphus.

stedentrip

stedentrip brug en toren hindeloopen

Het lange Hemelvaartsweekend is bij uitstek geschikt om naast Bolsward en Sneek, nog een aantal van de prachtige Elfsteden te verkennen. Door de geringe afmetingen en relatief korte afstand tot elkaar kun je prima twee of meerdere Elfstedenstadjes combineren tijdens een stedentrip. In Waterland van Friesland vind je maar liefst zeven van de Elfsteden! Kies jij voor Workum, Hindeloopen, Sloten, Stavoren of IJlst voor jouw stedentrip?

Lente

Lente fluitenkruid en koolzaad rondom slootje in ijlst

In het voorjaar ontwaakt de natuur uit haar winterslaap en laat zichzelf van de mooiste kant zien. Bloemen en planten beginnen weer te bloeien, vogeltjes fluiten weer en het is tijd om naar buiten te gaan! Geniet al wandelend of fietsend - of misschien zelfs wel op een e-chopper - van de prachtige natuur en al wat Waterland van Friesland te bieden heeft.

Heechspanning

Heechspanning een man verkleed als een boom, hij heeft groene strepen op zijn gezicht

Al sinds 1993 wordt in Heeg het straatfestival Heechspanning georganiseerd! In al die jaren is het uitgegroeid tot een evenement van formaat en genieten jaarlijks duizenden bezoekers op Hemelvaartsdag van de geweldige sfeer in het watersportdorp. Dit jaar, in 2023, bestaat Heechspanning 30 jaar! Geniet van diverse acts, muzikanten, optredens en straatartiesten. 

Overnachten

Overnachten

Geniet van het lange Hemelvaartsweekend in Zuidwest Friesland en boek een overnachting. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuisje, een knusse B&B of een motorboot, Waterland van Friesland biedt een groot aanbod van diverse overnachtingsmogelijkheden. Kom je ook 'koesen' (NL: slapen) in Friesland?

Ontdek tips voor vakantie in Friesland

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.