Ga naar inhoud
MAP

Pontjes routes in Zuidwest Friesland

Pontjesroutes in Friesland. In Friesland zijn er veel pontjes om een oversteek mee te maken al fietsend of wandelend. Een leuke manier om een fiets- of wandeltocht te combineren met op het water zijn. Vanaf april gaan de meeste pontjes weer varen. Voor slechts een euro (veelal contant) zet een schipper je over naar de andere kant van het water met een veerpontje. VVV Waterland van Friesland heeft alle pontjesroutes in Zuidwest Friesland voor je op een rij gezet. Kies een route uit, noteer de fiets- of wandelknooppunten of download gratis het GPX bestand. Welke pontjesroute in Waterland van Friesland kies jij om te gaan 'oerstekken', oftewel oversteken in het Fries?

Bekijk hier alle pontjesroutes in Zuidwest Friesland

Vind hier de pontjes in Zuidwest Friesland op de kaart

Pontjes fietsroutes in Friesland

In Zuidwest Friesland oftewel Waterland van Friesland vind je vele pontjesroutes om te fietsen. Denk bijvoorbeeld aan de pontjesroute 'De Oersetters'. Een fantastische pontjes-fietstocht, want deze gaat door het Nationaal Landschap Zuidwest Frysân. Je steekt onderweg over met twee voet- en fietsveren. Wist je dat deze route een keer is uitgeroepen tot de leukste pontjesfietstocht van Nederland? Ook de 'Vier pontjes van Joure' is een prachtige pontjesroute om te fietsen. Je wordt maar liefst vier keer naar de overkant gebracht door een pontje. Ondeweg passeer je de Langweerdermolen. Dit is de enige molen in Nederland met zowel de functie van een polder- als roggemolen. Ook kun je Joure ontdekken met deze pontjesroute. Stap af bij Museum Joure om de geschiedenis van Douwe Egberts te ontdekken.

Pontjes beginnen veelal in april weer te varen tot en met half of eind oktober. In Zuidwest Friesland varen een paar pontjes nog door tot later in het jaar. Bekijk in de kaart per pontje de vaartijden zodat er geen teleurstellingen ontstaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.