Ga naar inhoud
MAP

Terugblik Kennisbijeenkomst Evenementenorganisatoren 2024

| Redactie VVV Waterland van Friesland

We kijken terug op een geslaagde Kennisbijeenkomst voor Evenementenorganisatoren. Ruim honderdtwintig deelnemers van zo’n zeventig verschillende organisaties uit de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest Fryslan kwamen woensdag 7 februari naar de kennisbijeenkomst van VVV Waterland van Friesland in MFC De Driuwpôlle in Woudsend. De bijeenkomst stond in het teken van kennis maken en kennis delen op het gebied van organiseren van evenementen. Hiervoor werden een drietal workshops aangeboden. De deelnemers gaven aan veel praktische handvaten te hebben gekregen om mee voorruit te kunnen. Daarnaast deden ze onder meer waardevolle contacten op om bij het organiseren van evenementen in Zuidwest Friesland samen op te trekken.

Opening

Directeur Floriaan Zwart opende de avond en vertelde over het doel van de avond, de mogelijkheden van de Uitagenda en het voorstellen van de partners: gemeente de Fryske Marren, gemeente Súdwest-Fryslân en GrootMedia. Zodra de vraag werd gesteld: "Ken je degene naast of achter je?" ontstonden meteen de eerste kennismakingen en kwamen de gesprekken op gang. Achtereenvolgend werden Manon Heeremans (Uitfestival), Sander ten Bosch (Sneekweek) en Anna-Jet Leijenaar (NK Fierljeppen) op het podium uitgenodigd voor een panelgesprek waarbij zij hun ervaringen deelden over de onderwerpen die ook in de workshops aan bod kwamen. Daarnaast gaven ze nuttige tips en tricks over de organisatie van hun evenement en waar men tegenaan liep en hoe dit werd opgelost.

Kennisbijeenkomst evenementenorganisatoren

Vervolgens namen de aanwezigen deel aan één van de drie aangeboden workshops:

1/ Verduurzamen van je evenement

Tijdens deze workshop leidde Frans Verouden (Green Leisure Group) de deelnemers door de verschillende uitdagingen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. Waar moet je qua wetgeving rekening mee houden? Handig omdat per 1 januari de wet op de plastic is ingegaan en herbruikbaar de nieuwe norm is. Tijdens de workshop bleek ook dat uitdagingen er niet alleen voor organisatoren zijn maar dat dit ook geldt voor de overheid en gemeentelijke instanties. Samenwerking en onderling overleg zijn ook hier van toepassing om stappen te maken. Benieuwd naar wat er nog meer ter sprake kwam? Bekijk dan de presentatie.

Presentatie Duurzame Evenementen
Kennisbijeenkomst evenementenorganisatoren

2/ Adverteren op social media

Tijdens deze praktische workshop vertelden Lotte Eenink en Dimer Leemburg van Webwijs welke social media interessant zijn om in te zetten voor welk evenement. Men vernam onder andere welke doelgroep op welk medium zit. Daarnaast ontving men praktische tips voor het inrichten van een Facebook en Instagram advertentie om het evenement optimaal onder de aandacht te brengen via de eigen social media. Eerste stap is het maken van een account in Meta business manager, daarna bepaal je het doel, de actie en het budget. Terugkijken of gemist? Bekijk de presentatie.

Presentatie Social Media
Kennisbijeenkomst evenementenorganisatoren

3/ Subsidies en fondsenwerving

In deze interactieve workshop deelde ervaringsdeskundige Helga Kooystra haar inzichten en praktische tips om fondsen, landelijk én binnen de eigen gemeente, aan te schrijven. Ze sprak over de subsidiemogelijkheden en welke fondsen er zijn. En hoe je deze voor activiteiten voor de ‘mienskip’ en de leefbaarheid voor jouw stad of dorp kunt inzetten. Alles begint met een plan en dat is waar Helga in haar presentatie de tijd voor nam. Dus hoe schrijf je een goed projectplan. En als het de eerste keer niet lukt, geef het dan niet direct op. Lees er alles over in de presentatie.

Presentatie Subsidies en Fondsenwerving
Kennisbijeenkomst evenementenorganisatoren

Na de workshops werden alle aanwezigen in de foyer voorzien van een hapje en drankje en werden er volop ervaringen gedeeld en over de kansen en uitdagingen nagepraat.

Deze avond werd georganiseerd in samenwerking met:

Eenvoudig gratis jouw evenement aanmelden of meer informatie over online ticketverkoop en voordelige opties om jouw evenement beter te laten opvallen in de Uitagenda of Uitkrant? Klik dan snel door naar de Uitagenda-service of neem contact op met Anna Tjalsma via anna@waterlandvanfriesland.nl of Arent Kuipers via arent@waterlandvanfriesland.nl.

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.