Ga naar inhoud
MAP

Zien en doen in Hindeloopen

Wat zoek je

Thema

21 resultaten

 • Grote Kerk Hindeloopen

  Grote Kerk Hindeloopen

  De 'skyline' van Hindeloopen wordt al van kilometers afstand bepaald door deze Grote Kerk. Deze oude kerk van Hindeloopen werd in 1570 tijdens de Tachtigjarige Oorlog verwoest.

  Hindeloopen
 • Reddingboothuisje KNRM

  Reddingboothuisje KNRM

  Een bijzonder fotogeniek gebouw en locatie vormt het azuurblauwe reddingboothuisje KNRM op de dijk in Hindeloopen. Het oude reddingboothuisje uit 1911 is een rijksmonument geworden. In de tijd van de Zuiderzee voer de KNRM in Hindeloopen uit om zeelieden

  Hindeloopen
 • Galerie - Atelier Theo Schouten

  Galerie - Atelier Theo Schouten Dimensionale kunst. acryl op linnen en special board

  Galerie met geometrisch - abstracte kunst van Theo Schouten.

  Hindeloopen
 • Kitesurfschool Kitesurfles.net

  Kitesurfschool Kitesurfles.net

  In Friesland, kitesurf provincie bij uitstek, is Kitesurfschool Kitesurfles.net bijna iedere dag te vinden aan het IJsselmeer

  Hindeloopen
 • Sluis en het Sylhús

  Sluis en het Sylhús

  Hindeloopen is rijk aan rijksmonumenten, zoals ook de sluis en het bijbehorende Sylhús. De sluis was er al in de 17e eeuw en vormt de verbinding voor de pleziervaart tussen het centrum en de haven en IJsselmeer.

  Hindeloopen
 • OK Surf & Kiteschool

  OK Surf & Kiteschool

  Het trefpunt voor (kite)surfers en cursisten in Hindeloopen: je kunt bij ons terecht voor lessen, het huren van materiaal en alle andere zaken die met (kite)surfen te maken hebben. Ook is het de receptie voor onze overnachtingsgasten.

  Hindeloopen
 • Museum Hindeloopen

  Museum Hindeloopen Museum Hindeloopen buitenzijde

  Drie eeuwen geleden groeide Hindeloopen uit tot een belangrijke handelsstad. De stad had een grote vloot van ruim 100 schepen die de wereldzeeën bevoeren. Nog steeds is Hindeloopen een aantrekkelijke stad om te bezoeken.

  Hindeloopen
 • Eerste Friese Schaatsmuseum

  Eerste Friese Schaatsmuseum Schaatsmuseum en winkel Museum Hindeloopen

  Het Eerste Friese Schaatsmuseum is te vinden in Hindeloopen, een pittoresk stadje gelegen in de Zuidwesthoek van Friesland, direct aan het IJsselmeer. In april 1983 opende elfstedenwinnaar Jeen van den Berg het museum.

  Hindeloopen
 • Le Boat

  Le Boat

  Le Boat biedt de grootste keuze aan vaarvakanties in Europa.

  Hindeloopen
 • Kitesurfspot Hindeloopen

  Kitesurfspot Hindeloopen

  Achter de dijk van Hindeloopen vind je een toffe kitespot mét ondiep water en het hele jaar toegankelijk. Ideaal als bijvoorbeeld Workum te druk is. J...

  Hindeloopen
 • Badpaviljoen IJsselmeer bij Hindeloopen

  Badpaviljoen IJsselmeer bij Hindeloopen

  Het strand bij Badpaviljoen IJsselmeer ligt aan de Zeedijk bij Hindeloopen en heeft een lengte van 750 meter. Het is een fijn zwemstrand met wit zand...

  Hindeloopen
 • Roosje Oud Hindelooper kunst anno 1894

  Roosje Oud Hindelooper kunst anno 1894

  Roosje Oud Hindelooper Kunst anno 1894. Meer dan 125 jaar echte ambacht. Gespecialiseerd in de traditionele oude Hindelooper kunst. Hand en op maat gemaakte meubelen in eigen meubelmakerij.

  Hindeloopen
 • FrieWheelers Friesland

  FrieWheelers Friesland

  Op pad met een stoere E-chopper is een belevenis op zich. Een strak blauwe lucht en een goed gezelschap, met een E-chopper heb je voor even het gevoel dat je een echte biker bent.

  Hindeloopen
 • Jachthaven Hindeloopen

  Jachthaven Hindeloopen

  Onze gezellige en veelzijdige jachthaven ligt op een A-1 locatie direct aan het IJsselmeer en direct tegen het gelijknamige karakteristieke oude stadje Hindeloopen aan.

  Hindeloopen
 • Textielatelier Durkje de Boer

  Textielatelier Durkje de Boer Durkje de Boer

  Unieke handgemaakte textielproducten uit eigen atelier en 'van overzee'. Hindelooper Sitsen, Quilt- en Folklorestoffen. Fairtrade textiel uit Centraal-Azië en India.

  Hindeloopen
 • Klassiek Varen Hindeloopen

  Klassiek Varen Hindeloopen

  Beleef een uniek uitje over de Friese wateren! Wilt u varen met een klassiek schip? Dat kan! samen met onze ervaren schippers. Onze vloot bestaat uit o.a. een Scandinavische sloep van hout, een stijlvolle Notaris

  Hindeloopen
 • Hindelooper Schilderkunst

  Hindelooper Schilderkunst

  De Hindelooper Schilderkunst is een uniek beroep dat slechts door enkele vaklieden wordt uitgeoefend. Gauke en Pieter Bootsma schilderen tot op heden naar oude traditie in deze specifieke stijl.

  Hindeloopen
 • Atelier Johan Mulder

  Atelier Johan Mulder

  Atelier Johan Mulder is een open atelier. Gratis entree. Op antieke panelen zijn de afbeeldingen op ware grootte en op ooghoogte als icoon geschilderd. Het is spelen met perspectief en geeft een optisch bedrog.

  Hindeloopen
 • Bocht fan Molkwar

  Bocht fan Molkwar

  Vanaf de vogelkijkhut zie je de invloed van de wind. Westenwind zorgt voor een hoge waterstand waardoor de zandplaten onderlopen, de eilanden kleiner...

  Hindeloopen
 • It Kweade Wiif Fan Hylpen

  It Kweade Wiif Fan Hylpen

  Een herinnering aan het volksverhaal ‘it Kweade Wiif fan Hylpen’ is nog te vinden op het huis aan de Buren 44 in Hindeloopen. Een gevelsteen laat een hond zien met daarboven een engeltje, wat de vleugels uitgespreid heeft boven de hond.

  Hindeloopen
 • Stadswandeling Hindeloopen

  Stadswandeling Hindeloopen

  Ontdek het charmante Hindeloopen met de stadswandeling

  Hindeloopen

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.