Ga naar inhoud
MAP

Hemelvaart in Friesland

Wat te doen tijdens Hemelvaart in Friesland

Tijdens Hemelvaart is er in Friesland voldoende te zien en te doen. Geniet van een extra lang weekend vrij en boek een overnachting in Zuidwest Friesland. Gedurende Hemelvaartsdag en het aansluitende weekend worden er diverse evenementen en activiteiten georganiseerd in de regio Waterland van Friesland. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van het straattheaterfestival 'Heechspanning' in Heeg. Of ontdek nieuwe bands die hun muzikaliteit laten zien tijdens het festival Parkbop in Bolsward. Met wie kom jij 'Himelfeart' (NL: Hemelvaart) vieren in Friesland?

Kijk welke accommodaties vrij zijn tijdens het Hemelvaartweekend in Friesland en boek direct online

Reisgezelschap

Ontdek diverse uitjes tijdens Hemelvaart in Friesland

Hemelvaart tips

Hemelvaart tips

Tijdens het lange Hemelvaartweekend worden er diverse evenementen georganiseerd en is er veel te zien en te ontdekken. In de blog lees je over een aantal van de georganiseerde evenementen en kun je inspiratie opdoen over wat te doen tijdens Hemelvaart in Friesland. Ga bijvoorbeeld naar Lemmer en kijk je ogen uit tijdens Lemmer Ahoy. Gedurende drie dagen strijden zo'n vijftig skûtsjes om de eer en de winst! Of ga dansen op de muziek van nieuwe bands uit Bolsward tijdens Parkbop en ontdek leuke bands.

Overnachten

Overnachten

Het lange Hemelvaartweekend vraagt om een of meerdere overnachtingen in Zuidwest Friesland. Het aanbod is divers, van een zeilboot tot een hotelkamer en van een vakantiehuis tot een groepsaccommodatie, Waterland van Friesland heeft een groot aanbod van diverse accommodaties. Kom je ook je Hemelvaartweekend in Friesland doorbrengen?

Heechspanning

Heechspanning Een mens in een apenpak, om hem heen staan allemaal mensen naar zijn act te kijken.

Heechspanning viert op Hemelvaartsdag haar 30e editie met veel muziek, dans en verrassend straattheater. Wandelend door Heeg loop je van podium naar podium en kijk je je ogen uit tijdens dit vrij toegankelijke festival voor jong en oud. De straten van Heeg zijn ’s middags gevuld met meer dan 35 acts: van lokale artiesten tot internationale performers. En ’s avonds wordt het straatfestival afgesloten met een spetterende slotact op de Syl. 

The passion Hemelvaart

The passion Hemelvaart avond in de binnenstad van bolward in de winter verlicht

Ieder jaar op Witte donderdag, de donderdag voor Pasen, kun je op de televisie genieten van The Passion. Het Paasverhaal wordt dan verteld met ondersteuning van Nederlandstalige popnummers. In 2022 werd daar voor het eerst een uitzending aan toegevoegd die wordt uitgezonden op Hemelvaart. Waar in 2023 The Passion werd uitgevoerd in Harlingen, werd The Passion Hemelvaart opgenomen in Sneek en Bolsward!

Stedentrip

Stedentrip

In Waterland van Friesland vind je maar liefst zeven van de Elfsteden. Sommige steden zijn niet groter dan een gemiddeld dorp en voor andere steden kun je gerust een paar dagen uittrekken om ze te ontdekken. De regio is er dan ook bij uitstek geschikt voor om een stedentrip te maken en daarbij diverse steden te combineren. Combineer bijvoorbeeld de steden Sneek en Bolsward, die tijdens de Passion Hemelvaart een hoofdrol spelen. Of bezoek de steden langs het IJsselmeer; Stavoren, Workum en Hindeloopen! Er is voor ieder wat wils. 

Ontdek meer tips voor Hemelvaart in Friesland

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.