Ga naar inhoud
MAP

Camping Sneekweek

Ontdek de magie van de Sneekweek, het grootste zeilevenement van Nederland! Jaarlijks trekt deze feestelijke week duizenden bezoekers naar de prachtige stad Sneek. Wil je optimaal van deze unieke ervaring genieten? Blijf dan overnachten op een van de gezellige campings in de omgeving. Er zijn verschillende campings die perfect zijn voor jouw verblijf tijdens de Sneekweek. Of je nu een zeilfanaat bent of gewoon wilt genieten van de unieke ambiance van de Sneekweek, een verblijf op een camping in de omgeving van Sneek biedt de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijk avontuur. Claim snel jouw plekje op een camping en bereid je voor op een geweldige ervaring tijdens de Sneekweek!

Kamperen tijdens de Sneekweek

Voor veel mensen is kamperen tijdens de Sneekweek een populaire en geliefde traditie geworden. Er zijn verschillende kampeerterreinen beschikbaar rondom Sneek, waar bezoekers hun tenten kunnen opzetten of caravans kunnen parkeren. Geniet van de rust en natuur op een groene camping aan het water, of kies voor een centraal gelegen camping dicht bij alle festiviteiten. Of je nu met een tent, camper of caravan reist, er is altijd een geschikte plek voor jou.

Bekijk alle campings in Sneek
camper aan het water in woudsend

Sneekweekcamping

Speciaal voor jongeren wordt er elk jaar een pop-up camping gerealiseerd, de zogeheten Sneekweekcamping. Op deze camping mogen alléén (groepen) jongeren in tenten verblijven. Dit jaar is de Sneekweekcamping in beheer van RCN De Potten. Je vindt de camping in recreatiegebied De Potten (Offingawier) aan het Sneekermeer, naast ‘het paviljoen’ en op loopafstand van het pontje naar het Starteiland. De Sneekweekcamping is alleen geopend tijdens de Sneekweek.

Reserveer een plekje op de Sneekweekcamping
mensen zitten op een grasveld bij het sneekermeer

Jachthavens rondom het Sneekermeer

Langs de oevers van het Sneekermeer vind je diverse jachthavens die alle faciliteiten bieden die je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Of je nu een zeilboot of motorjacht hebt, er is altijd een geschikte ligplaats. De meeste jachthavens beschikken over moderne voorzieningen en zijn vaak gunstig gelegen nabij gezellige dorpjes en steden. In Sneek en omgeving (bijvoorbeeld Offingawier, Uitwellingerga, Terherne, Terkaple en Joure) vind je verschillende jachthavens. Gooi de trossen los en in no time ben je op het Sneekermeer. Maak je klaar om deel uit te maken van deze unieke zeilervaring en bezoek één van deze jachthavens.

Meer over jachthavens in Sneek

Overnachten tijdens de Sneekweek

Veel zeilers, toeschouwers en feestgangers strijken tijdens de Sneekweek neer in Sneek en omgeving. Natuurlijk zijn er tal van mogelijkheden om te overnachten tijdens de Sneekweek. Natuurlijk op een camping, maar ook in een hotel, bed & breakfast, kampeerboerderij of een vakantiehuisje. Er is van alles mogelijk.

Houd er rekening mee dat de accommodaties in de periode rondom de Sneekweek snel vol zitten. Wacht niet te lang met reserveren en boek tijdig je verblijf.

Boek een overnachting in Sneek
vakantiehuis aan het sneekermeer

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.