Ga naar inhoud
MAP

Vaar- en zeiltochten in Friesland

Wil je zeilen of varen met een schipper in Friesland? In Friesland hebben we een speciaal woord voor ‘voor je plezier varen’, namelijk ‘farkje’. Want dat is wat je doet wanneer je samen met je familie, vrienden of collega’s het water op gaat. Bekijk hier welke mogelijkheden er zijn om je zeiltocht of rondvaart te boeken. Vaak kan er ook een hapje, drankje of zelfs een heel buffet aan boord of aan wal worden geregeld. Als dat geen topdag wordt?

Wat zoek je

1 t/m 24 van 49 resultaten

 • Sloep huren Heeg

  Sloep huren Heeg

  Ontdek Friesland via het water met onze sloepen: een electrosloep voor 6-7 personen of een grote reddingsloep voor max. 25 personen.

  Heeg
 • Veerboot Stavoren-Enkhuizen

  Veerboot Stavoren-Enkhuizen

  Seizoensveerdienst tussen Stavoren en Enkhuizen. Met het comfortabele salonschip "Bep Glasius" over het IJsselmeer. In Stavoren en Enkhuizen kunt u direct na de overtocht op de trein stappen.

  Stavoren
 • Ypma's Maritieme Dienstverlening

  Ypma's Maritieme Dienstverlening

  Ypma's Maritieme Dienstverlening biedt rondvaarten en sunset cruises aan met de Orka (voormalige politieboot de RP17). Ook kunt u mij in huren als uw schipper of kapitein.

  Heeg
 • LE 50 - Rondvaarten met een authentieke Visserman aak door Lemmer

  LE 50 - Rondvaarten met een authentieke Visserman aak door Lemmer

  De LE 50 is in 1901 gebouwd bij de Lemster werf Gebr. de Boer. De vissermanaak heeft diverse schippers gehad en het visserijnummer is niet altijd 50 geweest, maar heeft ook dienst gedaan als LE 17 “Dolfijn”, later voer het als “Presto” met nummer LE 3.

  Lemmer
 • Klassieke Rederij

  Klassieke Rederij

  Wij verhuren met trots en gedegen vakkennis onze eigen Skûtsjes en Lemsteraken. Daarnaast organiseren wij met passie Zeiluitjes en maatwerk Zeilarrangementen.

  Gaastmeer
 • Witte Rose Sailing

  Witte Rose Sailing

  Ontdek de prachtige wateren van het IJsselmeer en Friesland aan boord op de Danisch Rose 12,5 meter zeilboot. Geniet van vaartochten, zeiltrainingen, en een ruime keuze aan zeilboten.

  Workum
 • Rondvaart Bolsward

  Rondvaart Bolsward Rondvaart Bolsward

  Laat je verrassen, kom naar Bolsward en maak een rondvaart door de historische stadsgrachten.

  Bolsward
 • Beurtschip Johanna Jacoba

  Beurtschip Johanna Jacoba

  Het ruim 100 jaar oude beurtschip is uitermate geschikt om een vaartocht mee te maken, waarbij je het Friese landschap, de prachtige meren en gezellige watersportdorpjes eens vanaf het water kunt bekijken.

  IJlst
 • Bootverhuur Theo de Vries

  Bootverhuur Theo de Vries

  Als je een boot wil huren in Sneek dan ben je op het goede adres bij bootverhuur Theo de Vries. Wij verhuren motorboten en sloepen vanuit het mooie Sneek.

  Sneek
 • Kapitein Rob Rondvaart Sneek

  Kapitein Rob Rondvaart Sneek Deze prachtige opstapplaats is de start van een mooie rondvaart.

  Voor wie graag eens compleet verzorgd een privé rondvaart met een sloep wil maken in of rondom Sneek! Heerlijk met Kapitein Rob het water op en onder het genot van een hapje en drankje genieten van de stad en de natuur. Werkelijk mooier dan uw droom!

  Sneek
 • Stichting Friese Tjottervloot

  Stichting Friese Tjottervloot

  Stichting de Friese Tjottervloot zet zich in om de historische vloot van 10 prachtige tjotters en één Fries jacht te behouden. Niet als museumstuk, maar varend op de Friese meren.

  Heeg
 • Rondvaartbedrijf M. van der Werf

  Rondvaartbedrijf M. van der Werf

  Rondvaartbedrijf M. van de Werf beschikt over een moderne, veelzijdige en comfortabele rondvaartboot. Met de Toerist VI voelt u zich thuis op het water!

  Sneek
 • Friese Vloot

  Friese Vloot

  De FrieseVloot is een coöperatie, bestaande uit enthousiaste schippers met goed onderhouden traditionele zeilschepen. Wij willen je graag laten genieten van het leven aan boord en het aandoen van prachtige bestemmingen.

  Stavoren
 • It Preamke Rondvaarten

  It Preamke Rondvaarten

  Vanaf het water kunt gedurende 80 minuten genieten van de prachtige omgeving van Makkum. U vaart met een praam (open boot) over de binnenwateren van o.a. Makkum.

  Makkum
 • Vaarevents.nl

  Vaarevents.nl

  Vaarevents.nl heeft zich exclusief gespecialiseerd in zeilevenementen met Skûtsjes, Zeilpramen, Klippers en Zeiljachten. Kortom: Vaarevents.nl "voor ieder feest op het water".

  Terherne
 • De Palingaak

  De Palingaak

  Korneliske Ykes II is een reconstructie van de oude palingaken waarmee vroeger naar London werd gevaren. Deze palingaak ligt in het centrum van Heeg aangemeerd.

  Heeg
 • Twirre Watersport

  Twirre Watersport

  Twirre Watersport beschikt over verschillende faciliteiten om u als recreant een onbezorgde vakantie te bieden.

  Langweer
 • Skutsjeverhuur en Beurtveer Haghe

  Skutsjeverhuur en Beurtveer Haghe

  Skutsjesilen in Heeg. Een dagje uit met de Aleida Hendrika, gebouwd in 1905. Een prachtige belevenis voor jong en oud! Wij laten u zien hoe mooi Friesland is vanaf het water. Voor uw familiefeest, personeelsuitje, reünie, of clubdag.

  Heeg
 • Camping Pasveer

  Camping Pasveer

  Op 1.5 km van het centrum van Sneek ligt Camping Pasveer. De camping ligt aan open vaarwater en heeft een aanleghaven. Via een directe verbinding vaar je naar het Sneekermeer of neem je de Middelsee-vaarroute door het midden van Friesland.

  Sneek
 • TX33

  TX33

  Een middag op het IJsselmeer meevaren met een schipper. Wie wil dat niet? Stap aan boord van de Blazer TX 33.

  Makkum
 • Recreatiebedrijf Aan het Water

  Recreatiebedrijf Aan het Water

  Bed - Boot - Bungalow B&B aan het water in Heeg, in overleg ook als exclusieve groepsaccommodatie te boeken. En luxe vakantiebungalows met eigen aanlegsteiger te huur, evt. samen met een sloep.

  Heeg
 • Dé Sloep fan Fryslân

  Dé Sloep fan Fryslân

  Heb jij binnenkort een familie-, vrienden of bedrijfsfeestje en wil je een boot huren in Friesland voor een grote groep? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

  Langweer
 • Sloepen Cruises

  Sloepen Cruises

  Verhuur van de Perla Bianca: een sloep uit 1920 met een luxe uitstraling. Catering aan boord is mogelijk.

  Heeg
 • Rondvaarten Houten bok IJlst

  Rondvaarten Houten bok IJlst

  Laat je verrassen, kom naar IJlst en maak een vaartocht met de houten bok of de molenpraam.

  IJlst

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.