Ga naar inhoud
MAP

Terugblik Voorjaarsbijeenkomst en ALV 2024

| Redactie VVV Waterland van Friesland

We kunnen positief terugkijken op de Voorjaarsbijeenkomst met Algemene Ledenvergadering en folder- en netwerkmarkt van gisteren, maandag 25 maart. Deze vond plaats in Sporthotel Iselmar te Lemmer. Circa 150 betrokken leden en partners waren hierbij aanwezig.

Na een korte Algemene Ledenvergadering keken we vooruit naar de plannen voor 2024. Aansluitend kregen we een interessante presentatie over Artificial Intelligence. Na afloop konden leden en partners met elkaar in 'petear' gaan. We nemen je kort mee in wat er is besproken.

Opening

Voorzitter Arné van der Boom opende de avond en behandelde de eerste agendapunten. Dit ging vlot, er waren geen ingekomen stukken en mededelingen. Ook waren er geen vragen of opmerkingen over de notulen van de vorige ALV (4 april 2023) en op de financiën (jaarrekening), deze werden vervolgens goedgekeurd.

Vooruitblik 2024

Na het behandelen van de officiële stukken, vervolgde directeur Floriaan Zwart met zijn vooruitblik voor 2024. Aan de hand van de vier kerntaken: verbinden, informatie voorziening, gastvrijheid en marketing, nam hij de aanwezigen mee in de plannen voor komend jaar. Daarbij werden enkele projecten, zoals de nieuwe webshop, zoek en boek en de Uitagenda uitgelicht. Aan het eind van deze presentatie kregen we de primeur en mochten we een stukje van onze nieuwe podcast over Oudemirdum beluisteren. Ben je nieuwsgierig naar deze en de andere podcasts? Je beluistert ze hier. 

Bekijk de presentatie

Presentatie AI

Bas Prins van FortyTwo AI en Rienk de Jonge van Zeilschool Pean deelden waardevolle informatie over AI (Artificial Intelligence) en de mogelijkheden daarbij. De aanwezigen werden uitgedaagd een echte foto te onderscheiden van een AI-gegenereerde foto en er werden handige tools en handvaten gedeeld voor het gebruik van AI. Rienk deelde als recreatieondernemer zijn ervaringen met AI en de manier waarop hij het binnen zijn bedrijf toepast.

Bekijk de presentatie

Terugblik 2023

Bij binnenkomst werd een uitgebreide terugblik op 2023 getoond. Alle werkzaamheden en behaalde resultaten kwamen tijdens dit overzicht naar voren. Heb je deze terugblik gemist, of wil je deze op je gemak nog eens teruglezen? We hebben de presentatie hieronder voor je toegevoegd. 

Bekijk hier de terugblik 2023

Inspiratiemagazine 2024

Na afloop van de presentaties werden alle aanwezigen verrast met het nieuwe Inspiratiemagazine voor 2024. Het magazine staat boordevol inspiratie, tips, adressen en informatie voor toeristen en inwoners van onze regio. Via het bestelformulier kun je zelf magazines bestellen. 

Bestel hier je magazines

Netwerken en foldermarkt

Na afloop was er de gelegenheid om te netwerken met mede ondernemers en partners uit de regio. Kennis werd gedeeld en ideeën werden uitgewisseld. Op de foldermarkt was er de mogelijkheid om folders voor je gasten te verzamelen of te delen met andere toeristische organisaties. Hier werd volop gebruik van gemaakt!

Verhaallijn Ruimte

In 2024 staat de verhaallijn Ruimte centraal om de regio te promoten. ''Kom tot bedaren en laat je zorgen varen. ‘Gean mei de stream’ in Waterland van Friesland. Ga lekker wandelen, fietsen of varen. Voel je overal 'frij' (vrij), welkom en laat je groeten.'' Dit zijn de eerste zinnen van de verhaallijn. 12 bijzondere plekken om op te laden staan centraal in de verhaallijn. Bij de plekken kun je genieten van gedichten en op een aantal locaties kun je zelfs luisteren naar een speciaal ontwikkelde podcast. 

Ga naar de verhaallijn Ruimte
Kerkje Westhem

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.