Ga naar inhoud
MAP

Ode aan de Washand promoteam in actie

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Op zondag 23 juli is er een promoteam van Ode aan de Washand op pad geweest in Waterland van Friesland. Zij kwamen in actie bij Camping de Rakken in Woudsend, Recreatiepark de Jerden in Sloten, Camping de Bearshoeke in Oudega en Hoora Watersport in Heeg met als doel de mensen bewuster te maken van hun watergebruik.

Het is jullie vast niet ontgaan, maar deze zomer staat Friesland helemaal in het teken van een milieubewuste 'Ode aan de washand'. Zowel inwoners als toeristen worden aangemoedigd om op een bewustere manier met water om te gaan. Deze ludieke campagne heeft verschillende vormen, zoals vlaggenlijnen versierd met washandjes en een promotieteam dat door onze regio en daar buiten reist. Het promotieteam zoekt de interactie op met mensen en heeft als doel om hen bewust te maken van hun waterverbruik. Ze proberen op een positieve en inspirerende manier het belang van duurzaam watergebruik over te brengen. 

Op woensdag 9 augustus komt het promoteam wederom in actie. Ze gaan dit keer op bezoek bij Camping Ykema in Sandfirden, Camping Welgelegen in Workum en camping de Stjelp in Oudega. Bovendien kun je ze tegenkomen op de Hardzeildag braderie tijdens de Sneekweek.

Ode aan de Washand / douchelief is een initiatief van VVV Waterland van Friesland. De actie wordt ondersteund door Visit Friesland, de Toerisme Alliantie Friesland (TAF), Vereniging Circulair Friesland, de Provincie Friesland en Centre of Expertise Water Technology (CEW). 

Deze actie is een vervolg op de door Vonkentonactiegroep #Douchelief bedachte actie in 2020. Ode aan de Washand en #douchelief is ontwikkeld naar het idee van kunstenares Marjan Beuker, Wetterskip Fryslân, Greta Oost, Circulair Friesland, Ons Water en de Water Alliance.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.