Vakantiehuisje ’t Pleatske
Lemmer
Even buiten Lemmer ligt de landelijk gelegen boerderij van de familie Dijkman. Naast zorgboerderij en boerencamping is er op dit agrarisch bedrijf ook een vakantiehuisje.
Neem alvast een kijkje
Even buiten Lemmer ligt de landelijk gelegen boerderij van de familie Dijkman. Naast zorgboerderij en boerencamping is er op dit agrarisch bedrijf ook een vakantiehuisje. Het vakantiehuisje is gezellig huiselijk ingericht en is aangepast aan mensen met een beperking. Extra zorg kan ook geregeld worden. Ons vakantiehuisje is geschikt voor 4 personen. Vanaf onze boerderij is het strand en centrum makkelijk bereikbaar. Er zijn diverse fietsroutes in de buurt.
- Toegankelijk voor personen met een handicap: Ja
- Aangepast voor personen met een handicap : Ja
- Parkeerplaats voor personen met een handicap: Ja
- Toelichting toegankelijkheid: Gasten van het vakantiehuis of de boerderijcamping kunnen, indien nodig, zorg- of oppasuren bij de verhuurder inkopen. Ook indien extra zorg nodig is, dan kan dit geregeld worden via de plaatselijke thuiszorg.
- Afstand tot jouw locatie:
Hier vind je Vakantiehuisje ’t Pleatske
Vakantiehuisje ’t PleatskeFrieseweg 2
8531 XB Lemmer Plan je route
vanaf jouw locatie
Vergelijkbare plaatsen
Bekijk alles-
Soal Beach Resort - Strandappartement type E | 6 persoons
Soal Beach Resort - Strandappartement type E | 6 persoons Workum -
Monument Richard Jung
Monument Richard Jung
Richard Jung werd geboren op 27 februari 1911 te Reichenberg in Tjechië. Hij was rangeerder bij de Tsjechische Spoorwegen. In 1942 kreeg hij een oproep om dienst te nemen in het Duitse leger, hetgeen Jung als felle tegenstander van het nationaal-socialisme weigerde. Hij pleegde sabotage en werd gearresteerd.
Jung zat opgesloten in diverse concentratiekampen en gevangenissen, waaruit hij ontslagen werd of wist te ontsnappen, onder andere te Wenizza, Dnjepropetrowsk, Dubno, Ratipol en Brual-Rhede Lager III. Hij vluchtte en kwam bij Nieuweschans Nederland binnen. Na veel omzwervingen dook hij onder in het Schar, bij de familie Johannes Kuiper. Hier verbleef hij negen weken en ontmoette hij Broer Akkerman uit Sintjohannesga.
Met Akkerman is hij weggegaan toen zijn gastheer in Drenthe werd gearresteerd. Op 8 april 1945 werd de groep Haskerland van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten gemobiliseerd. Jung ontpopte zich als een moedig verzetsman, die steeds vrijwillig het zwaarste en gevaarlijkste werk wilde doen.
Op zondag 15 april 1945 bood hij zich aan voor een verkenningstocht ten dienste van het Canadese leger, dat in de richting van de brug in Scharsterbrug oprukte. Jung ging op de fiets vooruit, maar toen dat te gevaarlijk werd, besloot hij te voet verder te gaan. Zo nu en dan zocht hij dekking in de zogenaamde eenmansgaten in de berm van de weg. In een gat dat voor de helft was dichtgegooid, heeft Jung geen dekking genoeg kunnen vinden, met als gevolg dat hij door de bezetter werd doodgeschoten.
Akkerman heeft onder vijandelijk vuur met de hulp van twee Canadese soldaten het stoffelijk overschot van Jung weggehaald. Op 18 april 1945 werd hij begraven op de N.H. begraafplaats te Sintjohannesga. Jung is herbegraven op Nationaal Ereveld Loenen. In Rotsterhaule is een weg naar Richard Jung vernoemd.
Onthulling
Het monument is onthuld op 15 april 1946. Het gedenkteken is een geschenk van de bevolking van Sintjohannesga en omstreken.
Routes in de buurt
Bekijk alles-
Melkroute rond het Tsjûkemar | Fietsroute
Melkroute rond het Tsjûkemar | Fietsroute(38.0 km)Delfstrahuizen