Ga naar inhoud
MAP

Winterevent in Joure

Kerstmarkt, lichtshow en extra koopzondagen en -avonden in Joure

Ook in Joure is de 'krysttiid, oftewel de tijd rondom Kerst, aangebroken. Daarom verandert de winkelstraat van Joure vanaf 15 december in een grote lichtshow. Met acht meter hoge (energiezuinige) LED verlichte kerstbomen worden in december dagelijks en doorlopend lichtshows gegeven. Vijftig door LED verlichte kerstbomen geven een onvergetelijke sfeer tijdens het kerstshoppen.

Lees alles over de belevenissen tijdens het Winterevent in Joure

Lichtshow

Lichtshow

Duizenden energiezuinige LED lampjes dansen aan en uit in een vaste lichtshow met vijf kerstbomen van maar liefst 8 meter hoog én vijftig kleinere kerstbomen. Met deze lichtshow die vanaf 15 december in de Midstraat te zien is, wordt kerstshoppen in Joure een gezellige kerstbelevenis!

Fotoverslag 2022

Fotoverslag 2022

Van het voorgaande winterevent Joure in 2022 zijn prachtige foto's gemaakt door ThomasVaer Fotografie. Klik op de rode knop om een overzicht van de mooiste en sfeervolste foto's te bekijken. 

friese ballen

friese ballen kerstbal met friese vlag in de boom

Echte Friese kerstballen haal je bij VVV Waterland van Friesland. In de MID loop je bij Museum Joure naar binnen. Naast Friese kerstballen koop je hier Friese cadeaus voor echte Friesland fans zoals Friese sokken, een MOAI FUORT trui of een FRYSLÂN thermomok of -fles. Kun je daar gelijk op een (duurzame manier) koffie mee halen in Joure!

Museum Joure

Museum Joure een meisje houd een kaartje met het logo van Douwe Egberts vast

Maak van het bezoek aan het Winterevent een compleet dagje uit door ook Museum Joure te bezoeken in de Midstraat. Een verrassend maakmuseum waar oude Friese ambachten centraal staan en de geschiedenis van Douwe Egberts koffie. Wist je dat in de Midstraat het eerste winkeltje van Egbert Douwes nog te bezoeken is?

Kerstactiviteien in Waterland van Friesland

Kerstactiviteien in Waterland van Friesland De haven in Lemmer is verlicht met allemaal lampjes.

Niet alleen in Joure worden gedurende de kerstperiode diverse activiteiten georganiseerd. Ook in de rest van Zuidwest Friesland, ook wel Waterland van Friesland genoemd, worden verschillende activiteiten georganiseerd tijdens de kerstperiode. In aanloop naar de kerstdagen kun je genieten van diverse kerstmarkten of -concerten. 

Wat te doen tijdens de kerstvakantie

Wat te doen tijdens de kerstvakantie een groep mensen verkleed als kerstman

Breng je jouw kerstvakantie door in Joure of elders in Waterland van Friesland? Dan wil je vast weten wat je allemaal kunt doen tijdens de kerstvakantie in Friesland. We hebben de leukste tips voor je verzameld en delen deze graag met je!

Bekijk de complete Uitagenda in Joure

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.