Ga naar inhoud
MAP

Maak een rondvaart op het IJsselmeer

Wil jij een rondvaart maken over het IJsselmeer? Stap dan in Makkum of Lemmer aan boord van een rondvaartboot en maak een prachtige rondvaart over het IJsselmeer. Of stap in Stavoren op de veerboot naar Enkhuizen, ook dan vaar je over het IJsselmeer. Elke rondvaart over het IJsselmeer is anders. Je hebt rondvaarten waar je op het dek gaat zitten en uitkijkt over het IJsslemeer of stroop je mouwen op en help mee zeilen Hoe dan ook is een rondvaart op het IJsselmeer genieten! In de zomermaanden kun je nagenoeg elke dag wel een boottocht of rondvaart boeken.

Rondvaarten IJsselmeer - De diverse rondvaarten die een tocht over het IJsselmeer maken vind je hieronder.

Verken met de TX33 het IJsselmeer vanuit Makkum

De vaste ligplaats van de TX33 is Makkum. Vanuit hier kun je een prachtige zeiltocht over het IJsselmeer maken! Tijdens deze rondvaart over het IJsselmeer maak je niet alleen mee hoe het is om met dit schip te varen, maar leer je ook meer over de visserij-geschiedenis van deze blazer. In de maanden juli tot en met september kun je iedere donderdag- en zondagmiddag mee met de Blazer TX33.

Boek tickets voor de TX33 direct online

Vaar met de LE50 vanuit Lemmer het IJsselmeer op

Luister hoe de ervaren schippers en hun bemanning je de mooiste verhalen kunnen vertellen over de LE50, en zeil met ze mee in de Lemster Baai van het IJsselmeer. Iedere vrijdagmiddag kun je om 13:00 opstappen in het centrum van Lemmer. Nadat je door de sluis bent gevaren (dat is al een ervaring op zich!) vaar je het IJsselmeer op om de zeilen te hijsen en te genieten van een heerlijke zeiltocht op het IJsselmeer. 

Koop hier je kaartje online

Stap aan boord van de veerboot tussen Stavoren en Enkhuizen

Vanaf eind april tot en met begin oktober kun je iedere dag vanuit Stavoren aan boord stappen van de veerboot 'Bep Glasius'. In ongeveer anderhalf uur vaart de Bep Glasius van Stavoren naar Enkhuizen, en vice versa. Onderweg kun je genieten van een hapje en een drankje. Je kunt er voor kiezen om binnen plaats te nemen, maar er zijn ook enkele zitplaatsen buiten beschikbaar. De veerboot vertrekt driemaal daags vanaf Stavoren.

Boek hier je tickets online
Bep Glasius - veerdienst tussen Stavoren en Enkhuizen

Misschien vind je dit ook interessant:

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.