Ga naar inhoud
MAP

Routes Greidhoek

Wat zoek je

Lengte
0 km Onbeperkt
Thema

1 t/m 30 van 91 resultaten

Fietsroutes in de Greidhoek

Stap op je fiets en maak een prachtige fietsroute door de Greidhoek. Spot een grutto, of een andere weidevogel, en verken natuurgebieden Skrok en Skrins. Dit zijn twee weidevogelgebieden in de Greidhoek. Deze route nodigt uit om af en toe af te stappen en te genieten van het weidse uitzicht. Vergeet ook zeker niet om een verrekijker mee te nemen! Op zoek naar een fietsroute in de Greidhoek waarbij je onderweg ook nog eens de lekkerste streekproducten kunt kopen? Dan is de foodroute Wommels - Kubaard een aanrader. Onderweg stop je bij verschillende streekwinkels en bakkerijen om de lekkerste producten te kunnen kopen. 

Wandelroutes in de Greidhoek

Klaar voor een stevige wandeltocht? In de Greidhoek kun je een prachtige wandelroute lopen, 'van vogels naar mummies'. Gedurende ruim 20 kilometer stap je dwars door vogelgebieden en kom je langs Wiuwert. Wist je dat je hier in de kerk echte mummies kunt bezichtigen? Wanneer je liever een wandelroute loopt waarbij je onderweg kunt genieten van verschillende Friese gedichten, dan is it Fryske Fersepaad een goede optie. Gedurdende 12 kilometer wandel je langs 25 panelen met mooie gedichten. Tussen de gedichten door geniet je van de vergezichten van de Greidhoek.

Autoroutes in de Greidhoek

Ontdek het westelijke stuk van de Greidhoek met de mooie Havenstedenroute. Vanuit Harlingen rijd je via prachtige weggetjes en knusse dorpjes naar andere havensteden als Stavoren en Harlingen. Op de terugweg passeer je nogmaals de uitgestrekte weidevogelgebieden van de Greidhoek. De autoroutes door de Greidhoek tonen je de natuur en charme van het gebied en zorgen voor een relaxte autorit.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.