Ga naar inhoud
MAP

André van Duin en Janny van der Heijden varen de Elfstedentocht

| Redactie VVV Waterland van Friesland

In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat de Elfstedentocht op de schaats gereden werd. Om hier verandering in te brengen varen André van Duin en Janny van der Heijden de Elfstedentochtroute. Op 12 november zijn ze gestart met wintervaren in Leeuwarden en inmiddels hebben ze gestempeld bij verschillende Elfstedensteden in Waterland van Friesland. Lees hier een verslag van de eerste opnames. De uitzendingen van Denkend aan Holland zijn volgend jaar vanaf 2 januari om 21.30 op NPO1 te zien.

Onthaal in Sneek

De eerste stempel werd gehaald in Sneek, waar burgemeester Jannewietske de Vries het duo stond op te wachten. Samen met rayonhoofd Johan Hoogland zette de burgemeester een Elfstedenstempeltje op de kaart van Janny en André. Een vrolijke noot kwam van dweilorkest de Útlopers. De 85-jarige Nienke Hoekema kwam naar de Westersingel met onder haar arm een handtekeningenboekje met alle vooroorlogse Elfstedenwinnaars erin. Gelukkig kon na 25 jaar de handtekeningen van TV én tevens Elfstedenhelden André en Janny worden toegevoegd.

Ontdek zelf Sneek

friese presentjes

Burgemeester Jannewietske de Vries zag het als prachtige promotie voor de regio. Bij aankomst van André en Janny in Beurtschip Âld Fryslân gaf ze hen dan ook een warm welkom met Sneker en Friese presentjes. Deze souvenirs zijn overigens voor iedereen te bestellen in de webshop van VVV Waterland van Friesland.

Naar de webshop

Meer Elfsteden in Waterland van Friesland

Inmiddels zijn er ook in IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen en Workum stempels gezet. In elke Elfstedenstad hebben mensen uit de stad hen een warm onthaal gegeven. Stadsomroepers, het 'echte Vrouwtje van Stavoren' en Elfstedenhelden vertelden de mooiste verhalen over 'hun' stad. Nu is het tijd voor een pauze. Vanaf volgende week gaat het duo weer verder de Tocht der Tochten varen.

Ontdek zelf deze Elfstedensteden

wintervaren

Met de boot in de winter eropuit is niet alleen voor André en Janny weggelegd. Het is juist een unieke ervaring, zeker in deze tijd, om op een (luxe) jacht te genieten van de winter in Waterland van Friesland. Rustige Friese meren, gezellige Elfstedensteden en vergezichten geven een onvergetelijke ervaring.

Lees meer over wintervaren

Visit Fryslân, VVV Waterland van Friesland en de Provinsje Fryslân werkten achter de schermen mee aan het programma.

Wegens de ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen is er besloten om de opnamedagen, tijden en locaties niet meer te communiceren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.