Ga naar inhoud
MAP

5 Unieke Bed & Breakfasts in Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Als je eens een weekend of week naar Friesland gaat, is het een goed idee om te slapen in een Bed & Breakfast. Je maakt kennis met de 'Friezen' doordat je contact hebt met de gastheer of gastvrouw. Zij kunnen je vaak unieke 'local' tips geven en verblijden je 's morgens vast en zeker met echte 'farske aaikes', oftewel verse eitjes. VVV Waterland van Friesland zet hier ter inspiratie 5 Bed & Breakfasts voor je op een rij.

1/ in een garage

1/ in een garage

In 2018 is een oude garage met werkkamer in Workum verbouwd tot een sfeervolle B&B. De kamer van B&B de Garaazje heeft een industrieel karakter met glazen puntdak in het balkenplafond. Op het eigen terras op het Zuiden geniet je bij mooi weer buiten van het ontbijt en de zon!

2/ oud politiebureau

2/ oud politiebureau

Deze Bed & Breakfast is gevestigd in het voormalige politiebureau van Koudum. Met en knipoog wordt er bij B&B/Pension Perruque tijdens het verblijf verwezen naar dit verleden. Ga jij slapen in de confrontatiekamer of de verhoorkamer?

3/ onder de toren

3/ onder de toren

B&B & Theetuin 'Under de Toer' (Fries voor: Onder de toren) in Wijckel nodigt uit om te onthaasten. Gastvrouw Jitske van Luit staat voor je klaar met heerlijke lekkernijen. Van eigengemaakte seizoenstaart tot verse scones met lemoncurd. Daarnaast biedt ze een ruime keuze uit verschillende soorten thee. De theetuin is open bij mooi weer.

4/ een ware logeerbeleving

4/ een ware logeerbeleving

Slaap in een voormalige Friese stolpboerderij bij Workum met een uitgebreid Fries ontbijt. Geniet in de tuinkamer of de binnentuin en de andere heerlijke zitplaatsen. Want zoals gasten hier steeds uitspreken "We raken niet uitgekeken in alle verrassende details die Cobie hier heeft gecreëerd."

5/ een groene oase

5/ een groene oase

Middenin de groene oase aan de rand van het Friese merengebied vind je sinds 2014 Bed and Breakfast Boerderij De Tempel. Geniet hier van de rust en ruimte op deze fantastische plek, helemaal aan het einde van een doodlopende weg. De enige geluiden die je hier hoort horen bij de natuur: koekoeken, kerkuilen of het gekraai van de haan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.