Ga naar inhoud
MAP

Traditionele zeilschepen in Friesland

Skûtsjesilen in Friesland. Ontdek Waterland van Friesland met één van de vele traditionele zeilschepen. De meest bekende is toch wel het skûtsje, het traditionele zeilschip wat onlosmakend met Friesland verbonden is. Samen met een ervaren schipper ga je met een groep skûtsjesilen en ervaar je deze eeuwenoude traditie zelf. Wist je dat skûtsjes vroeger echte vrachtschepen waren? En omdat het land te zompig was om je te verplaatsen werd hier heel veel gebruik van gemaakt. Naast een skûtsje kun je ook denken aan varen met een praam of een aak. Stap aan boord, heis de zeilen en geniet van de prachtige Friese Meren of de IJsselmeerkust op één van deze traditionele zeilschepen.

Wat zoek je

10 resultaten

 • Wellekom Watersport

  Wellekom Watersport

  Gelegen aan de Wellesloot te Woudsend, centraal in het Friese Meren gebied, een gloed nieuwe haven annex verhuurbedrijf.

  Woudsend
 • Rufus aan het water

  Rufus aan het water

  Wie op zoek is naar rust en ruimte, vindt Rufus aan het Water! Rufus aan het Water heeft veel te bieden: Bedrijfsuitjes, B&B kamers, groepsaccommodaties, minicamping, zeilbootverhuur, sloepverhuur, eetcafé, terras en passantenhaven.

  Broek
 • Klassieke Rederij

  Klassieke Rederij

  Wij verhuren met trots en gedegen vakkennis onze eigen Skûtsjes en Lemsteraken. Daarnaast organiseren wij met passie Zeiluitjes en maatwerk Zeilarrangementen.

  Gaastmeer
 • Friesland Charter

  Friesland Charter

  Zeilen en varen met een luxe traditionele klipper in Friesland. Geschikt voor een weekendje weg met vrienden, familie of collega's.

  Akkrum
 • Varskip Yachtcharter

  Varskip Yachtcharter

  Verhuur 21 platbodemschepen met/zonder schipper van 7 tot 11 meter vanuit Heeg.

  Heeg
 • FrieslandZeilen

  FrieslandZeilen

  Ervaren op het water met een skutsje, kajuitzeilboot of sloep. Stap aan boord bij FrieslandZeilen in Sneek. Een kleinschalig bedrijf waar we werken vanuit onze passie voor het varen. Je kunt bij ons terecht voor een heerlijk dagje uit op het water, ...

  Sneek
 • Stichting Friese Tjottervloot

  Direct boekbaar

  Stichting Friese Tjottervloot

  Stichting de Friese Tjottervloot zet zich in om de historische vloot van 10 prachtige tjotters en één Fries jacht te behouden. Niet als museumstuk, maar varend op de Friese meren.

  Heeg
 • Sylnocht

  Sylnocht

  Zeilevenementen voor bedrijven en gezelschappen Sylnocht staat voor plezier in het zeilen met authentieke friese boerenpramen en genieten van wind en water in een gezellige ambiance.

  Broek FR
 • Jachthaven Pieter Bouwe

  Jachthaven Pieter Bouwe

  Alles onder één dak bij Pieter Bouwe Een jachthaven, werf en bootverhuur. Kortom; alles onder één dak bij Pieter Bouwe.

  Gaastmeer
 • Waterrecreatie Syperda

  Waterrecreatie Syperda

  Een kleinschalig vakantiepark, midden in het Friese meren gebied, waar Waterrecreatie Syperda platbodemschepen, vakantiehuisjes en open boten verhuurt.

  Gaastmeer

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.