Ga naar inhoud
MAP

Terugblik Algemene Ledenvergadering 2023

| Redactie VVV Waterland van Friesland

We kunnen positief terugkijken op de Algemene Ledenvergadering en folder- en netwerkmarkt die gisteren, dinsdag 4 april, plaats heeft gevonden in Zalencentrum St. Nyk in Sint Nicolaasga. Ruim 150 betrokken leden en partners waren hierbij aanwezig.

Met hen blikten we terug op het afgelopen jaar en keken we vooruit naar de plannen voor 2023. Na afloop konden leden en partners met elkaar in 'petear' gaan. We nemen je kort mee in wat er is besproken.

Opening

Voorzitter Bart Hakbijl opende de avond en behandelde de eerste agendapunten. Dit ging vlot, er waren geen ingekomen stukken en mededelingen. Ook waren er geen vragen of opmerkingen over de notulen van de vorige ALV (5 april 2022) en op de financiën (jaarrekening), deze werden vervolgens goedgekeurd.

Indexatie lidmaatschapsgelden

De lidmaatschapsgelden zijn vanaf 2019 gelijk gebleven. Maar door een groeiend aantal leden blijven de inkomsten stijgen. Gezien de huidige inflatie en kostenstijgingen heeft het bestuur tijdens de vergadering een voorstel gedaan om de contributie per 2023 te indexeren met ongeveer 5%. Alle leden stemden hiermee in.

Nieuw toeristische magazine VVV Waterland van Friesland

De vijfde editie van het inspiratiemagazine voor de regio Zuidwest Friesland is vers van de pers gerold. Het zit boordevol inspiratie, tips, routes en adressen om Waterland van Friesland te ontdekken. Alle zeven Elfstedenstadjes, Gaasterland, de Friese meren, de IJsselmeerkust, De Greidhoeke komen erin aan bod. Lees ook over de verhaallijnen van Waterland van Friesland die gaan over de waterwerken, Elfstedenstadjes en de rust en ruimte. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van VVV Waterland van Friesland werd onder toeziend oog van de ruim 150 aanwezigen het magazine overhandigd aan wethouder van Iddekinge van gemeente De Fryske Marren.

Bestel hier het magazine of andere toeristische producten

Terugblik 2022

Directeur Floriaan Zwart blikt terug op afgelopen jaren. Trots vertelt hij dat we, vier jaar na de fusie tot één organisatie, de koers hebben bepaald en op vlieghoogte zijn gekomen. Hij vertelt over de organisatie, neemt iedereen kort mee in de cijfers en financiën en vertelt over de vier pijlers van de organisatie: verbinden, gastvrijheid, informatievoorziening en marketing. In het jaarverslag lees je hier meer over.

Lees hier het jaarverslag 2022

Plannen 2023

Ben je benieuwd naar onze plannen voor 2023? Bekijk dan het jaarplan en lees hoe wij onze tijd en middelen in gaan zetten.

Lees hier het jaarplan 2023

Stromen in Waterland

De verhaallijn Stromen in Waterland hebben wij ontwikkeld en zetten we dit jaar in om de regio te promoten. Stroom door Waterland van Friesland en ontdek hoe het water en de mensen samenwerken, de natuur verandert, cultuur vormt en waarom Zuidwest Friesland een uniek landschap heeft. Dit allemaal aan de hand van 13 waterwerken en -wegen.

Ga naar Stromen in Waterland

Bestuurswissel

Met mooie woorden en een prachtig bos bloemen is voorzitter Bart Hakbijl tijdens de algemene ledenvergadering afgetreden uit het bestuur. Wij willen Bart nogmaals bedanken voor zijn jarenlange inzet in het bestuur van VVV Waterland van Friesland en haar voorgangers. Aansluitend aan het afscheid werd Bart uitgeroepen tot erelid van de vereniging!

De functie van voorzitter wordt overgenomen door Arné van den Boom. Eveneens penningmeester Steven Muiser (niet aanwezig) is afgetreden uit het bestuur. Natuurlijk willen wij ook hem hartelijk bedanken voor zijn inzet en tijd. Tjalling Wiersma gaat de functie van penningmeester overnemen. Algemeen bestuurslid Kees Alberts was aftredend en is herkozen voor de komende periode.

Netwerken en foldermarkt

Na afloop was er de gelegenheid om te netwerken met mede ondernemers en partners uit de regio. Kennis werd gedeeld en ideeën werden opgedaan. Op de foldermarkt was er een mogelijkheid om folders voor je gasten te verzamelen of te delen met andere toeristische organisaties, hier werd volop gebruik van gemaakt!

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.