Ga naar inhoud
MAP

Lichtkunstfestival LUNA Waterstad in Sneek

14 t/m 22 oktober 2022 LUNA Waterstad

Van 14 t/m 22 oktober 2022 werden in de binnenstad van Sneek lichten gedoofd. Om de maan te laten schitteren en alle aandacht te vestigen op zorgvuldig geplaatste lichten mediakunstwerken in deze waterstad. Twee weekenden en de daartussen liggende week lang werd de stad kunstzinnig en verrassend belicht. In de gracht, langs de gracht, op interessante onontdekte plekken en parken zijn boeiende videokunst en lichtobjecten te zien. Op www.lunafestival.nl vind je nog alle informatie over de kunstwerken. Wanneer LUNA Waterstad weer wordt georganiseerd in Sneek, vind je hier alle informatie.

Ontdek LUNA Waterstad met unieke activiteiten

luna tour

Elke avond om 19.30 uur werden er één of meerdere LUNA tours gegeven langs de lichtkunst en -design. De gids vertelde over de kunstwerken, de kunstenaars en de stad Sneek. Je werd geleid langs onverwachte locaties en er werd verteld over de kunstenaars uit binnen- en buitenland, de verhalen over het water, de handel, inclusie en meer van Sneek. De tour werd gedaan in kleine groepjes en duurden 1,5 tot 2 uur. Wanneer er weer LUNA Waterstad in Sneek is, kun je hier een LUNA tour boeken.

Foto impressie LUNA

Foto impressie LUNA drie schermen waarop lichtkunst te zien is

Klik op de button voor een impressie van de kunstwerken die te waren tijdens LUNA Waterstad.

plattegrond en app

plattegrond en app

Tijdens het festival kon je ook zelf je route bepalen en langs de kunstwerken wandelen. In de speciaal ontwikkelde app zag je de plattegrond en las je alles over de kunstwerken onderweg. Of bekijk hier de plattegrond met daarop alle locaties.

overnachten

overnachten Stadslogement Sneek

Wegdromen na een avond genieten van LUNA Waterstad? Boek wanneer LUNA Waterstad weer plaatsvindt een overnachting in of rondom Sneek en maak er een echt ontspannen uitje van.

Stadswandeling overdag

Stadswandeling overdag iemand houd boekje met stadswandeling sneek van waterland van friesland vast 
met waterpoort op de achtergrond

Koop bij VVV Waterland van Friesland in het Fries Scheepvaart Museum (Kleinzand 16) voor € 3,- een boekje met een stadswandeling die overdag je zelf kunt doen. Ontdek de highlights van Sneek met een route en lees onderweg allerlei weetjes over deze Waterstad.

uiteten

uiteten borrelplank van Onder de Linden in Sneek

Neem ook bij een volgende editie van LUNA Waterstad de tijd en zorg voor of tijdens de wandeling langs de licht- en mediakunstwerken ook voor de innerlijke mens. De horeca van Sneek ontvangt je met open armen voor een borrel, diner of een warme chocolademelk. Kies je voor een diner? Het is wellicht handig om alvast je plekje te reserveren. Kies hier alvast je restaurant uit.

Avond theater

Avond theater Theater sneek in de nacht

Wanneer je één of meerdere nachten verblijft bij een volgende editie van LUNA Waterstad is het een aanrader om nog een avond te vullen met een bezoek aan Theater Sneek voor een muziek-, cabaret- of toneelvoorstelling.

Bij een volgende editie van LUNA WATERSTAD wordt deze pagina aangevuld met meer leuke activiteiten.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.