Ga naar inhoud
MAP

Museum Woudsend

Woudsend

Slapen in de 18e eeuw. De aangeboden woning uit 1783 met aanliggende binnenplaats, valt ook onder het museale gedeelte maar kan worden gehuurd om een keer te slapen in een 18e eeuwse omgeving.

Museum met historische overnachting

In het midden van de 18e eeuw is dit huis gebouwd. Uiterst zeldzaam is dat het originele interieur nog in het pand aanwezig is. De rijkelijk versierde bedstedewanden met gestoken ornamenten, de betegelde muren met de bijzondere tegeltableaus, het balkenplafond met zijn bijzondere blauwe kleur en de betegelde bedstedekelder. Dit interieur bevat ook zeer interessante verzamelobjecten op het gebied van aardewerk, schilderijen en andere gebruiksvoorwerpen uit de 18e eeuw.

Het pand is in 2012 aangekocht door veilingmeester Machiel Dijkstra van veilinghuis Ald Fryslân te IJlst en hij heeft gedurende 7 jaar de zorg gedragen om van het pand met achterstallig onderhoud weer een museum te maken. Dit heeft geleid dat het Rijk het pand tot Rijksmonument heeft benoemd en dat het nu een beschermde status als museum heeft.

Slapen in de 18e eeuw

De aangeboden woning uit 1783 met aanliggende binnenplaats, valt ook onder het museale gedeelte maar kan worden gehuurd om een keer te slapen in een 18e eeuwse omgeving. Het gehele huis is gerestaureerd en voorzien van vloerverwarming en een badkamer met modern sanitair welke voldoet aan de eisen van 21e eeuw.

Accommodatietype:
Logies & Ontbijt
Aantal personen:
max. 2 personen
Groepsgrootte event:
max. 2 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Museum Woudsend

Woudsend
Bewaarskoallesteech 1
8551 SC Woudsend
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.