Ga naar inhoud
MAP

Kuiertocht Bolsward

(3.1 km)

Bolsward is een van de Friese elf steden. Het stadje is verrassend sfeervol. Vlak buiten de binnenstad ligt het Julianapark, aangelegd in 1913. Even afwijken van de route om dit park te bezoeken is de moeite zeker waard. Heb je nog energie over? Dwaal dan eens langs de oude straten in het centrum van de stad. 

Een Kuiertocht is een korte wandelroute. Het verbaast je daarom vast niet dat het Fries voor wandelen kuierje is. Je kunt een kuiertocht makkelijk combineren met een activiteit in de omgeving, of kies ervoor om nog een Kuiertocht te wandelen. Een overzicht van alle Kuiertochten vind je hier

Dit ga je zien

57
65
84
1

Julianapark

Midden in de stad Bolsward vind je het Julianapark aan de Snekerstraat. Dit ‘groene’ rijksmonument is in 1913 aangelegd ter ere van de 100-jarige herdenking van de bevrijding van de Franse bezetting en elke dag open.

Julianapark Het middelpunt van het Julianapark is een oude volière die tijdens kleinschalige evenementen dient als podium.
52
2

Broerekerk Bolsward

De Broerekerk werd in de 13de eeuw gebouwd als kloosterkerk van de Minderbroeders. Het klooster werd in 1580 verlaten en afgebroken. De driebeukige kerk zonder toren is een ruïne als gevolg van een brand die plaatsvond op 8 mei 1980.

Broerekerk Bolsward
3

11fountains Bolsward

Vleermuizen zijn intrigerende, nuttige dieren die met hun jacht op insecten cruciaal zijn in het ecologisch systeem. De vleermuis staat in de Aziatische cultuur symbool voor rijkdom, geluk en een gezegende ouderdom.

11fountains Bolsward
57
  • 57
  • 65
  • 84
  • 52
  • 57

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.