Ga naar inhoud
MAP

Wandelen door het eeuwenoude Rysterbosk

Rijs

Weet jij wie ik ben? Al eeuwenlang sier ik Gaasterland met mijn immense beuken. Heel veel mensen komen bij mij op visite. Ze lopen over de hoofdlaan, langs het witte vredestempeltje en kijken uit over het prachtige IJsselmeer. Ik heb al die eeuwen heel...

Weet jij wie ik ben? Al eeuwenlang sier ik Gaasterland met mijn immense beuken. Heel veel mensen komen bij mij op visite. Ze lopen over de hoofdlaan, langs het witte vredestempeltje en kijken uit over het prachtige IJsselmeer. Ik heb al die eeuwen heel veel bijzonders meegemaakt.

Wat een drukte in het Rysterbosk/h2> Het lijkt wel of het hele bos op z’n kop staat: bomen persen zich vol jong blad, vogels zingen om hun territorium veilig te stellen en een partner te lokken. Een deken van varens begint het bos weer te bedekken. Tussen die varens zien we honderden nieuwe boompjes. Wie heeft die daar geplant? De bosbeheerder laat zien, wat de gevolgen zijn als er veel of weinig licht op de verschillende groei-etages valt: hoe donker kan een bos zijn en hoe weinig ondergroei is er dan onder de bomen. Moeten we u tijdens excursiewandeling nog uitleggen wat ‘íkeboskjen’ is?

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
24 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wandelen door het eeuwenoude Rysterbosk

Marderleane 2
8572 WG Rijs
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.