Ga naar inhoud
MAP

Expeditie Oerpolder

Museum De Waag - Warkums Erfskip, Workum

Expeditie Oerpolder is een verhalentocht op de fiets van Workum naar It Heidenskip. Onderweg hoor je via de app van izi.TRAVEL de mooiste verhalen en anekdotes over deze weerbarstige streek van land, wind en water.

Ga op pad met Expeditie Oerpolder en beleef de mooiste verhalen uit dit roemrijke landelijke gebied!

Expeditie Oerpolder is een verhalentocht op de fiets van Workum naar Brânburren in It Heidenskip. Ontdek onderweg via je smartphone een fascinerende wereld vol verhalen, anekdotes geluiden en beelden uit deze weerbarstige streek van land, wind en water. 

De fietsroute van zo'n 10 kilometer verbindt 13 luisterplekken, waar je bewoners 'ontmoet' die iets bijzonders hebben meegemaakt in deze drassige oude veenpolder. Ook hoor je verhalen van Hylke Speerstra, schrijver van het beroemde boek 'De Oerpolder'. Als expeditielid ervaar je hoe het harde leven en de strijd tegen het water de karakteristieke boerengemeenschap in It Heidenskip door de eeuwen heen heeft gevormd.

"Het landschap hier draagt bijzondere verhalen in zich."        “Tot tranen toe geroerd. Geweldig om te doen!” 

Ga je mee? Je kan elk gewenst moment zelfstandig op pad. Route begint voor Museum Warkums Erfskip in de Waag (Merk 2, Workum). De expeditie duurt zo'n twee uur. De route en geluidsfragmenten zijn te vinden in de gratis app van izi.TRAVEL. Expeditie Oerpolder is ontwikkeld in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018.

Meer info op www.oerpolder.nl

Wanneer:
t/m 1 december
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.