Ga naar inhoud
MAP

Parken en tuinen in Zuidwest Friesland

Een dagje uit in de natuur? Ga naar een mooi historisch aangelegd parkbos of leuke pluktuin waar je van vers lokaal fruit kunt genieten. De parken en tuinen in Zuidwest Friesland liggen er weer mooi bij. Maak er een mooie wandeling en er staat vast een mooi bankje waar je kunt 'útreste', oftewel uitrusten.

Parken en tuinen in Zuidwest Friesland

Wat zoek je

20 resultaten

 • Parklandschap Oranjewoud

  Parklandschap Oranjewoud

  Ook Friesland heeft koninklijke bossen, te vinden rondom het dorp Oranjewoud, ten oosten van Heerenveen.

  Oranjewoud
 • Groen(t)e beweegtuin Talma State

  Groen(t)e beweegtuin Talma State

  Deze tuin, aan de achterkant van Talma State, is in 2014 ontworpen en aangelegd door een vrijwilligerswerkgroep in samenwerking met medewerkers van Talma State en de fysiotherapiepraktijk

  Heeg
 • Orchideeën Hoeve

  Orchideeën Hoeve

  Ontdek Europa’s mooiste junglepark Of je nu op zoek bent naar spannende avonturen, verwonderende natuur of eindeloos speelplezier: de Orchideeën Hoeve is voor elk type reiziger een must-visit!

  Luttelgeest
 • Burgemeester de Hooppark

  Burgemeester de Hooppark

  Het Burgemeester de Hooppark is een natuurpark in Sneek met een hertenkamp.

  Sneek
 • Vlindertuin Lemmer

  Vlindertuin Lemmer

  Vlindertuin Lemmer, natuurlijke oase in stedelijk gebied.

  Lemmer
 • Proeftuin de Welle

  Proeftuin de Welle

  Grasgroei en grasbenutting op natte veengrond

  Koufurderrige
 • Julianapark

  Julianapark Het middelpunt van het Julianapark is een oude volière die tijdens kleinschalige evenementen dient als podium.

  Midden in de stad Bolsward vind je het Julianapark aan de Snekerstraat. Dit ‘groene’ rijksmonument is in 1913 aangelegd ter ere van de 100-jarige herdenking van de bevrijding van de Franse bezetting en elke dag open.

  Bolsward
 • Blauwebessentuin De Lytse Brekken

  Blauwebessentuin De Lytse Brekken

  Blauwebessentuin De Lytse Brekken: voor het fruitigste snoepje! Supermarkten liggen er vol mee: blauwe bessen. Ze bevatten weinig calorieën en zitten boordevol antioxidanten. In het Nederlandse klimaat gedijen de bessen goed.

  Follega
 • Zwettebos

  Zwettebos

  Het Zwettebos is een natuurpark in Sneek, langs de Zwette die onderdeel van de Elfstedentochtroute is.

  Loënga
 • Wilhelminapark

  Wilhelminapark

  Het Wilhelminapark in Sneek werd in 1898 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Het ziet er nog bijna helemaal zo uit als volgens het oorspronkelijke ontwerp van tuinarchitect Gerrit Lambertus Vlaskamp de bedoeling was.

  Sneek
 • Groenplein Heeg

  Groenplein Heeg

  Groenplein gemaakt van gerecycled hout en veel eetbaar groen

  Heeg
 • Rasterhoffpark

  Rasterhoffpark

  Het Burgemeester Rasterhoffpark of kortweg Rasterhoffpark is een natuurpark in het zuiden van de stad Sneek. De noord- en oost grens van het park wordt gevormd door de A7, ten zuiden door de Witte en de Zwarte Brekken en ten westen door de Woudvaart.

  Sneek
 • Iepenarboretum

  Iepenarboretum

  In Joure, langs de oude weg naar Sneek en bij de afslag van de A6 Joure West, ligt de grootste iepentuin (iepenarboretum) van Europa.

  Joure
 • Heemtuin - Mar & Klif

  Heemtuin - Mar & Klif

  Bezoekerscentrum Mar en Klif heeft een mooie, kleine heemtuin. In de tuin zijn verschillende biotopen uit Gaasterland aangelegd. Bij elke biotoop zie je de wilde planten (en soms insecten en andere dieren) die in de natuur ook in zo’n gebied voorkomen.

  Oudemirdum
 • StelpHoeve

  StelpHoeve

  Laat je verrassen door huis en tuin van de historische StelpHoeve in It Heidenskip. Hoor en zie de verhalen van deze bijzondere plek. Geniet van een rondleiding, met een klein muzikaal concert en een high tea.

  It Heidenskip
 • Park Vijversburg

  Park Vijversburg

  Park Vijversburg is één van de verborgen parels van Fryslân en ligt vlakbij Leeuwarden. Toch waan je je ver van de stad in het park van ruim 30 hectare vol kunst, cultuur en avontuur. Het park is elke dag geopend van 8.00 - 18.00 uur.

  Tytsjerk
 • Park Heremastate

  Park Heremastate

  Park Heremastate is een park rond het adelijke huis Herema State.

  Joure
 • Slottuin Rijs

  Slottuin Rijs

  Op de plek van het afgebroken Huize Rijs, is de voormalige slottuin opnieuw vormgegeven. De contouren van het verdwenen slot zijn in het landschap aangegeven en de vijver, gracht en wandelpaden zijn weer aangelegd.

  Rijs
 • Heempark Heeg

  Heempark Heeg

  Het Heempark aan de rand van Heeg is een prachtig gebied van 12 hectare waar de natuur de ruimte krijgt en waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur.

  Heeg
 • Kwekerij De Bascule

  Kwekerij De Bascule

  Kwekerij en pluktuin met een ruim assortiment snijbloemen, kruiden, vaste planten, heesters en fruit. Tijdens het seizoen is er van alles te plukken. 

  Hommerts

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.