Ga naar inhoud
MAP

Rasterhoffpark

Sneek

Het Burgemeester Rasterhoffpark of kortweg Rasterhoffpark is een natuurpark in het zuiden van de stad Sneek. De noord- en oost grens van het park wordt gevormd door de A7, ten zuiden door de Witte en de Zwarte Brekken en ten westen door de Woudvaart.

Het Burgemeester Rasterhoffpark of kortweg Rasterhoffpark is een natuurpark in het zuiden van de stad Sneek.  Het park is het grootste park van de stad Sneek.

Er zijn paden, bruggetjes en een grote vlonder (knuppelpad) aangebracht. Ook zijn er diverse speelvoorzieningen en een kabouterpad. In het park vind je kleine meertjes waar je prachtig omheen kunt lopen of heerlijk kunt picknicken. Ook lopen er in dit gebied Schotse hooglanders en reeën vrij rond. Bovenop de heuvel een waterkunstwerk gerealiseerd en vanaf hier heb je een mooi uitzicht op het natuurterrein "de Witte en de Zwarte Brekken".

Het natuurgebied  is ontstaan door de samenvoeging van het in de tachtiger jaren van de twintigste eeuw aangelegde Stadsbos en nieuwe inrichting van de voormalige huisvuilstortplaats en een oude zandafgraving.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Rasterhoffpark

Rasterhoffpark
Burgemeester Rasterhofflaan 1
8606 KZ Sneek
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.