Ga naar inhoud
MAP
Vakantiewoning Aldwar - main

Vakantiewoning Aldwar

Gelegen in een stolpboerderij op het Friese platteland tussen de weilanden en Friese meren. Waar vroeger de koeien stonden is nu deze vakantie…

Gelegen in een stolpboerderij op het Friese platteland tussen de weilanden en Friese meren. Waar vroeger de koeien stonden is nu deze vakantiewoning nieuw gebouwd. De royale woonkamer met open keuken zijn van alle gemakken voorzien met onder andere inductie, magnetron, vaatwasser en 2 koelkasten (waarvan 1 met vriesvakje). Beneden zijn geen drempels. Er is een tweepersoons slaapkamer beneden met boxspringbedden. De slaapkamer is aangepast voor minder validen. Er zijn twee inloop douches en toiletten beneden, waarvan een badkamer met toilet aangepast zijn. Op de eerste verdieping bevinden zich een tweepersoons slaapkamer en een grote slaapruimte met maar liefst vijf eenpersoonsbedden. Er zijn baby- en peuterspullen aanwezig, het huis is kind- en rolstoelvriendelijk ingericht. Ook is er in alle vertrekken wifi (extra versterkt). Buiten is het heerlijk vertoeven. Er zijn twee terrassen, waarvan de een met avondzon en de ander lekker beschut met schaduw van de peren- en pruimenbomen. Er is een groot gras-/speelveld aanwezig.

Ligging
De vakantiewoning is gelegen in de bebouwde kom van het pittoreske plaatsje Gaastmeer, het mooiste dorp van Friesland. Het ligt tussen de poelen en meren in de Zuidwesthoek van de provincie. De woning is gesitueerd in een verbouwde boerderij, wat ook nog dient als melkveebedrijf. 'Aldwar Pleats' is de naam van de woning en Aldwar betekent laag gelegen strook land, tussen het water. Pleats is het Friese woord voor boerderij. Bij de boerderij hoorde lange tijd een perceel weiland dat Aldwar werd genoemd, vandaar de naam. De locatie is zeer geschikt voor een vakantie met kinderen. In de omgeving van Gaastmeer kun je volop watersporten, fietsen en wandelen. De woning ligt aan het bekende St. Odulphuspad. In het dorpje Gaastmeer vind u een dorpswinkel en twee restaurants. Daarnaast liggen de Elfsteden steden Sneek en IJlst vlakbij en fietst u via de pontjes binnen een uur naar de strandjes aan het IJsselmeer.

Bijzonder aan deze accommodatie
De vakantiewoning is rolstoelvriendelijk en heel geschikt voor gezinnen en families. Er bestaat nog de mogelijkheid om een extra kamer te huren in de vorm van een Bêd & Brochje (bed & breakfast) kamer, gebouwd onder het dak van dezelfde boerderij. U kunt gratis gebruik maken van een roeiboot. Tevens heeft u vrij toegang tot de boerderij met allerlei dieren, zoals koeien, kalfjes, paarden, pony's, kippen, konijnen en twee geiten. Kinderen mogen de pony's en paarden borstelen. Ook is er een aanlegplaats voor een boot beschikbaar.

Belangrijk om te weten
Kinderen kunnen onder begeleiding van hun ouders bij de dieren en de werkzaamheden op de boerderij kijken en mogen soms ook meehelpen, bijvoorbeeld met het melken van de koeien, het voeren van de kalfjes en het verzorgen van de paarden en pony's.

Contact

Adres:
Munkedyk
8611 JP Gaastmeer
Plan je route
Afstand:

Boeken

Boek nu

Kenmerken

In de buurt

Toon resultaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.