Ga naar inhoud
MAP

Hylperhuis - Scheepskamer

Hindeloopen

Hindelooper kamer in een historische kapiteinswoning

Je verblijf in deze Scheepskamer is een ware belevenis op historisch niveau. De kamer beschikt over twee luxe eenpersoons boxspringbedden, een zitje, een moderne badkamer met douche, wastafel en toilet. In de kamer zijn een Nespresso koffiemachine, waterkoker en koelkastje aanwezig. De kamer is uniek met meubels en voorwerpen die op traditionele Hindelooper wijze zijn beschilderd.

Ligging
Centraal in Elfstedenstadje Hindeloopen vind je deze Kapiteinswoning het Hylperhuis, ook wel het Huis van Ham genaamd. Hindeloopen ligt aan het IJsselmeer en is autoluw. Het pittoreske Hindeloopen staat bekend om de schilderkunst en stijlvolle klederdracht van vroeger. Dit tref je ook volop aan in de romantische kamers van het Hylperhuis. In het stadje ontdek je de geschiedenis van de belangrijke handelsstad aan het IJsselmeer. Je kunt er heerlijk wandelen over de dijk, de bruggetjes, langs authentieke stadswoningen en treft er bijzondere doorkijkjes. Er zijn tal van restaurantjes, terrasjes, winkeltjes en musea. Breng eens een bezoek aan het eerste Friese Schaatsmuseum met de grootste collectie schaatsen ter wereld. Op zoek naar een grotere plaats of stadje, dan ben je in de buurt van Sneek, Bolsward, Workum en Stavoren.

Bijzonder aan deze accommodatie
In onze croissanterie op Jachthaven Hindeloopen kun je terecht voor vers gebakken broodjes, heerlijke koffie en verse jus d’orange. Aan jou de keuze of je de broodjes meeneemt naar Het Hylper Huis of dat je plaatsneemt in de ontbijtruimte. Je auto kun je gratis parkeren op het terrein van Jachthaven Hindeloopen. Hindeloopen zelf is autoluw. Laden/lossen bij de woning is wel mogelijk. Wil je de omgeving van Hindeloopen op de fiets verkennen, dan kun je fietsen huren bij het havenkantoor van Jachthaven Hindeloopen. Gasten van het Hylperhuis mogen gratis gebruik maken van het zwembad op Jachthaven Hindeloopen.

Belangrijk om te weten
- De kamer bevindt zich op de eerste verdieping, deze is te bereiken met een trap (er is geen lift).

Groepsgrootte event:
max. 2 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Hylperhuis - Scheepskamer

Tuinen 57
8713 KK Hindeloopen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.