Ga naar inhoud
MAP

De Palingaak

Heeg

Korneliske Ykes II is een reconstructie van de oude palingaken waarmee vroeger naar London werd gevaren. Deze palingaak ligt in het centrum van Heeg aangemeerd.

Korneliske Ykes II is een reconstructie van de oude palingaken waarmee vroeger naar London werd gevaren. Deze palingaak ligt aangemeerd in het centrum van Heeg (tegenover restaurant Jonas in de Walvis) en kan worden geboekt voor een vaartocht.

De huidige palingaak van Heeg KYII, een reconstructie van de oorspronkelijke Korneliske Ykes (in 1872 door Eeltsje Holtrop van der Zee gebouwd). De KYII, het enige schip van dit type, is met hulp van diverse bouwmeesters en met behulp van traditionele bouwwijzen en materialen gebouwd en in 2009 in de vaart gebracht. KYII vertelt het verhaal van de vroegere palinghandel en het vervoer van de levende paling over zee vanuit Heeg en omgeving, naar voornamelijk Londen.

De Korneliske Ykes II wordt nu gebruikt voor vaartochten met maximaal 12 gasten. Gedurende het seizoen varen we elke donderdagavond vanaf de Syl uit met gasten die kunnen reserveren via de VVV in Heeg (0515 442 464). In de zomervakantie varen we ook op dinsdagavond met gasten. 

Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.