Ga naar inhoud
MAP

Friese mojito

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Zeg ‘tsjoch’ in stijl met deze Friese variant op de bekende mojito. Maak het extra bijzonder met ingrediënten die je haalt uit deze streek.

Dit heb je nodig

Bruisend bronwater

Jenever (tip: Oenema Fryske Graenjenever van de Stiekeme stoker uit Bolsward)

Berenburg (tips: Weduwe Joustra Berenburg, Sonnema Beerenburg of Fryske Bearenburch)

2 theelepels bruine rietsuiker

Vier takjes verse munt (tip: pluk het zelf in Pluktuin Bascule in Hommerts)

Halve limoen

Fijngemaakte ijsklontjes

Recept met een Friese twist

Pak een mooi glas waar 250 ml in past. Snijd de halve limoen nogmaals door en doe deze in het glas. Pak de takjes verse munt, haal de blaadjes ervan af en kneus deze gewoon met je vingers of met een vijzel. De gekneusde blaadjes kunnen ook in het glad.

Voeg twee theelepels bruine rietsuiker toe. Vul het glas tot de rand met fijngemaakte ijsklontjes.

Nu kun je de drank toevoegen. We beginnen met de jenever waarmee je het glas tot een duimdikte onder de rand vult. Met het bronwater vul je het aan tot je nog maar een halve centimeter tot aan de rand over houdt. Goed roeren, zodat alles goed ment.

Voor de ‘finishing touch’ vul je het glas aan met Be(e)renburg. Ter decoratie doe je nog een klein takje munt en schijfje limoen aan de bovenkant van het glas. 

Tsjoch!

Meer blogs en artikelen lezen over Waterland van Friesland? Bekijk hier ons overzicht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.