Ga naar inhoud
MAP

Expeditie Oerpolder

(10.5 km)

De 10 kilometer lange fietsroute van Expeditie Oerpolder verbindt 13 luisterplekken. Op deze plekken ‘ontmoet’ je als deelnemer (oud-)bewoners die iets bijzonders hebben meegemaakt in It Heidenskip, een oude drassige veenpolder ten zuiden van Workum. Ook laat Hylke Speerstra, schrijver van de klassieker De oerpolder, zijn verwondering blijken over de boerengemeenschap in dit gebied. Door alle verhalen ervaren deelnemers hoe het harde leven in deze polder de Heidenskipsters heeft gevormd.

De verhalentocht is een initiatief van documentairebureau Het Fotogenieke Geluid in samenwerking met Museum Warkums Erfskip. Expeditie Oerpolder wordt via het digitale platform izi.TRAVEL gratis aangeboden. Meer info op www.oerpolder.nl

Dit ga je zien

Startpunt: Expeditie Oerpolder
Merk 4
8711 CL Workum
1

Workum (Warkum)

Workum is een heerlijk Elfstedenstadje in Zuidwest Friesland, langgerekt van vorm met helemaal aan de westzijde het IJsselmeerstrand.

Bezoek Workum

Workum (Warkum) Workum Fontein
2

Jopie Huisman Museum

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. De Stichting Jopie Huisman Museum werd in 1986 opgericht, met als doel het exposeren van het werk en het uitdragen van de filosofie ..

Jopie Huisman Museum
22
20
21
18
3

Tjasker It Heidenskip

Oudste paaltjasker van Nederland uit 1915.

Tjasker It Heidenskip
23
4

Protestantse Kerk It Heidenskip

It Heidenskip is een uitgestrekt agrarisch dorpsgebied met een kleine schilderachtige kern aan de kade van een opvaart. Tussen de woonhuizen aan deze smalle kade, waar je niet met de auto kunt komen, staat sinds 1886 een kerkje.

Protestantse Kerk It Heidenskip Protestantse Kerk It Heidenskip vanuit de lucht
Eindpunt: Expeditie Oerpolder
Branbuorren 26
8724 LH it Heidenskip
  • 22
  • 20
  • 21
  • 18
  • 23

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.