Ga naar inhoud
MAP

Tijdreis door meren en Gaasterland

Regio Sloten / Gaasterland / Lemmer

Maak een tijdreis door de zuidwesthoek van Fryslân met de vrolijke gids Yde. Stap in een oldtimerbus uit 1958 en laat je betoveren door het prachtige landschap van de Friese Meren en Gaasterland. Ervaar de historie aan de hand van boeiende verhalen en ontdek...

Maak een tijdreis door de zuidwesthoek van Fryslân met de vrolijke gids Yde. Stap in een oldtimerbus uit 1958 en laat je betoveren door het prachtige landschap van de Friese Meren en Gaasterland. Ervaar de historie aan de hand van boeiende verhalen en ontdek de meest bijzondere plekjes van de streek. Yde is de gids en verhalenverteller; hij laat je vol passie en humor de streek beleven. Pas op: er is een risico op lachsalvo’s!

Er zijn twee verschillende soorten tijdreizen: een middagtocht of een dagtocht:

Middagtocht: kies je voor de korte variant dan stap je meteen in de oldtimerbus en ga je op tijdreis door de regio. Inclusief koffie/thee en echte Friese oranjekoek bij historische hotel Jans in Rijs en entree in het monumentale stadhuis en museum van Sloten.

Dagtocht: Deze tocht begint met koffie/thee en oranjekoek in het Nationaal Openbaar Vervoer Museum, waarna je in de oldtimer stapt voor een tijdreis. Dit is de uitgebreide versie van de middagtocht. Extra is ook de heerlijke lunch bij hotel Jans in Rijs.

Ligging
Start: Jetze Veldstraweg 46A, Ouwsterhaule (Nationaal Openbaar Vervoer Museum). Er is genoeg gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Belangrijk om te weten
Graag voor de middagtocht een kwartier van te voren aanwezig zijn bij de oldtimerbus zodat je rustig een plekje kunt zoeken. Gids en chauffeur wachten je daar op. De bus rijdt stipt om 13.00 uur weg. Voor de dagtocht staat om 10.00 uur de koffie klaar in het museum.

Bij fris weer: houd er rekening mee dat het vervoer in een prachtige oldtimerbus is, maar dat die niet op een moderne manier wordt verwarmd.

Tot 18.00 uur op de dag vóór een tocht kun je een kaartje kopen. De tocht gaat door als er minimaal 18 aanmeldingen zijn. Je hoort dit uiterlijk 19.00 uur per mail op de dag vóór de geplande tocht. Als dit niet het geval is mag je een andere dag uitzoeken of annuleren.

Veiligheid van de gasten staat voorop. Bij onverantwoorde weersomstandigheden kan de reis verplaatst worden (bijvoorbeeld bij gevaarlijke gladheid, code oranje of rood). De kaartjes blijven dan geldig voor een vervangende datum. Je wordt hierover zo snel als mogelijk per mail geïnformeerd.

Wanneer:
1 mei t/m 31 juli
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Tijdreis door meren en Gaasterland

Regio Sloten / Gaasterland / Lemmer
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.