Ga naar inhoud
MAP

Max Poolman en Jonathan Rhodes

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Lewinski, Sneek

Geniet van dubbel muzikaal plezier op 6 april met optredens van Max Poolman en Jonathan Rhodes bij Lewinski.

Dubbel plezier op één avond met twee optredens!

Max Poolman, een getalenteerde Amsterdamse artiest, brengt een unieke mix van folk, county en rock. Geïnspireerd door muzikanten als Tyler Childers, Ryan Bingham en Justin Townes Earlem neemt Max zijn publiek mee met zijn rauwe stem en persoonlijke liedjes tijdens zijn liveoptredens. Zijn repertoire varieert van intieme akoestische nummers met mondharmonica tot energieke country rock, waarbij hij samen met zijn gitarist Jeroen Egge het publiek laat rocken.

Tijdens de popronde van 2021 was Max Poolman een van de meest geboekte artiesten. In mei 2023 heeft hij het album ''Roads Go On Forever'' uitgebracht. Deze plaat is geproduceerd door gitarist en producer Jeroen Egge en opgenomen met de engineer bas van Wageningen in de Basement Studios in Den Haag. Na een skateboard ongeluk en beschadigde zenuwen in zijn hand, moest Max een jaar stoppen met gitaar spelen om te herstellen. Zijn vastberadenheid en hard werken zijn niet voor niks geweest, Max Poolman is namelijk nu weer in staat om op volle kracht gitaar te spelen.

In 2019 bracht Max Poolman zijn eerste twee singles uit: ''Follow The River'' en ''Dreamer'' gevolgd door de live EP ''IJland Studio Sessions'' eind dat jaar. In 2020 bracht hij zijn eerste EP ''Bucking The Tiger'' uit, die op vinyl verscheen en mede mogelijk werd gemaakt door het SENA Muziekproductiefonds. Voor zijn EP is Max afgereisd naar de Verenigde Staten en Mexico om de roots van de folk en country op te zoeken, maar ook om inspiratie op te doen. 

Jonathan Rhodes uit Groningen vertelt verhalen zonder pretenties. Hij is een antiheld in zijn eigen avontuur, een niet-zo-dappere idealist die bewonderd kijkt naar mensen die vrij en gelukkig hun eigen weg gaan, terwijl hij zelf niet de moed heeft een eenvoudiger leven te beginnen. Rhodes maakt geweldige liedjes met teksten die je raken. Hij zegt niet graag dat hij een singer-songwriter is, maar eigenlijk is dat precies wat hij doet. Zijn muziek heeft een vleugje Amerikaanse roots en gospel. Hij wisselt gevoelige liedjes af met vrolijke rootsrock, waardoor je als luisteraar steeds meer geboeid raakt.

Jonathan Rhodes bracht in 2022 zijn eerste EP uit: ''Dirt''. Een perfecte kennismaking met zijn talent. Eerder won Rhodes prijzen zoals de POPgroningen Talent Award en de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. 

Wanneer:
t/m 6 april
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Max Poolman en Jonathan Rhodes
Lewinski

Waterhoenstraat 2
8601 XT Sneek
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.