Ga naar inhoud
MAP

Jachthaven de Rakken

Woudsend

Een ligplaats voor je boot in een groene en rustige haven? Direct bij een gezellig Fries dorp? Dan ben je in de haven van Aquacamping en Jachthaven De Rakken aan het goede adres! De ligging van onze haven is namelijk uniek.

Een ligplaats voor je boot in een groene en rustige haven? Direct bij een gezellig Fries dorp? Dan ben je in de haven van Aquacamping en Jachthaven De Rakken aan het goede adres! De ligging van onze haven is namelijk uniek: midden in het Friese merengebied en grenzend aan de levendige dorpskern van Woudsend.

Haven in het Friese merengebied

Onze jachthaven ligt midden in het prachtige Friese merengebied. Vanuit de haven vaar je in enkele minuten naar het Heegermeer of de ander kant op, door het mooie dorp Woudsend, richting het Slotermeer. Dorpen als Heeg, Lemmer, Balk en Langweer liggen op korte afstand. Ook stadjes als Sloten, IJlst, Sneek, Stavoren en Workum zijn uitstekend te bereiken. 

Op de grootste meren van Friesland is het heerlijk zeilen. Dankzij de vele aquaducten rond Woudsend kun je flinke ononderbroken vaartochten maken. Met je motorjacht is het dankzij de ruime kanalen ook prima vertroeven. Ga je toch liever voor de knusse vaartjes met je sloep? Je vindt ze vlakbij, in Gaasterland of rond de poelen ten noordwesten van het Heegermeer en de Fluessen. Zelfs snelvaren en waterskieën kan binnen de aangegeven gebieden op de meren.   

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Jachthaven de Rakken

Lynbaen 10
8551 NW Woudsend
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.