Ga naar inhoud
MAP

Museum Hindeloopen

Hindeloopen

Drie eeuwen geleden groeide Hindeloopen uit tot een belangrijke handelsstad. De stad had een grote vloot van ruim 100 schepen die de wereldzeeën bevoeren. Nog steeds is Hindeloopen een aantrekkelijke stad om te bezoeken.

Openingstijden
Momenteel is het museum - dat in het voormalige stadhuis gevestigd is - gesloten vanwege een grootscheepse verbouwing, maar in november 2023 zijn er van vrijdag tot en met zondag in Hindeloopen allerlei speciale activiteiten te doen in het kader van de Open Museum Maand. Startpunt is de VVV locatie op de Tuinen 8 in Hindeloopen. Lees hier meer over deze activiteiten tijdens de Open Museum Maand. 

Museum Hindeloopen

Drie eeuwen geleden groeide Hindeloopen uit tot een belangrijke handelsstad. De stad had een grote vloot van ruim 100 schepen die de wereldzeeën bevoeren. Nog steeds is Hindeloopen een aantrekkelijke stad om te bezoeken. Vele oude karakteristieke woningen zijn bewaard gebleven. Ook de haven en de structuur van de stad met zijn smalle straatjes zijn een bezienswaardigheid.

In Museum Hindeloopen zijn de sporen uit het rijke verleden van het voormalige Zuiderzeestadje op een smaakvolle wijze tentoongesteld. In meerdere vertrekken maakt de bezoeker kennis met de Hindelooper klederdracht, het Hindelooper schilderwerk en de interieurs. Ook aan de visserij, de koopvaardij en de toenmalige haven wordt in het museum uitgebreid aandacht besteed.

Een bezoek aan Hindeloopen zonder een ontmoeting met het roemrijke verleden, zoals in het museum gepresenteerd, is een gemiste kans!

Groepen
Groepen kunnen een een rondleiding door de stad boeken bij Museum Hindeloopen, een gids in kostuum laat je dan alles zien over Hindeloopen. Buiten het seizoen is het museum voor groepen open op afspraak.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Museum Hindeloopen

Dijkweg 1
8713 KD Hindeloopen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.