Ga naar inhoud
MAP

Bezoekerscentrum Mar en Klif

Oudemirdum

Ontdek Nationaal landschap Zuidwest-Fryslân, start bij bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum.

Nergens in Nederland vind je zoveel landschappelijke variatie als in Zuidwest-Fryslân, niet voor niets een Nationaal landschap! Start je ‘expeditie’ bij bezoekerscentrum Mar en Klif, leuk voor jong en oud. Beleef er het verhaal van de kust met kliffen, het kleigebied met de terpen en dijkjes en het charmant glooiende Gaasterland. Terug in de buitenlucht weet je meer. Zie je meer. Geniet je meer.

In het bezoekerscentrum vind je Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân in veel facetten terug. Volwassenen kunnen hun hart ophalen bij verhalen over oude en nieuwe geschiedenis. Bekijk maar eens welke sporen de ijstijd heeft achter gelaten. En wist je dat je in het landschap nog heel goed de invloed van mensen uit de middeleeuwen terug kunt zien? Overal zijn terpen, dijkjes en oude sloten terug te vinden.

Meer recent zijn de ontwikkelingen in de landbouw. En de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Bijzonder: in het Bezoekerscentrum vind je een kleine presentatie over de V2-raketten, die in 1944 vanuit het Rijsterbos werden gelanceerd.

Voor kinderen zijn er - door de hele tentoonstelling heen - allerlei leuke activiteiten te doen. Van glijden in de ijsgrot tot braakballen pluizen, stinsen bouwen en nog veel meer.

Bezoekerscentrum Mar en Klif is een verrassend leuk én leerzaam uitje! Ervaar het zelf en kom eens langs...

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Bezoekerscentrum Mar en Klif

De Brink 4
8567 JD Oudemirdum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.