Ga naar inhoud
MAP

Smûkhuske

Echtenerbrug

Klein knus huisje met een hottub naast een nostalgische boerderij

Klein knus huisje gelegen naast een nostalgische boerderij. Het huisje is modern en erg sfeervol ingericht. Het is geschikt voor twee tot vier personen. Via de entree kom je binnen in de open keuken, welke volledig is ingericht met onder andere een Nespresso, koelkast en fornuis. De woonkamer beschikt over een gezellige zithoek en een toffe bedstede voor de kinderen. De badkamer beschikt over een douche en wastafel. Het huisje heeft een vide met een tweepersoonsbed. Buiten kun je gebruik maken van de veranda met ernaast een hottub. Dat is toch het ultieme genieten?

Je kunt gebruik maken van de hottub. Er is elektrische sloepverhuur aanwezig en de kinderen zullen veel plezier beleven op het klimtoestel. Er zijn geitjes, kippen voor verse eieren en koeien en paarden in de wei en je kunt verse producten kopen in de aanwezige boerderijwinkel. In de boerderijschuur vind je een gezellige huiskamer. Wie had ooit gedacht dat hooibalen zo stijlvol kunnen zijn? De zachte lichtpeertjes hangen speels door de ruimte. De boerentafels zijn perfect voor een avondje gourmetten, of een potje Rummikub. De huiskamer is een plek waar je gezellig samen kunt zijn maar ook heerlijk jezelf kunt terugtrekken en genieten van de rust die het oude gebint uitstraalt. Soms wordt er een kop koffie gedronken en spelen er kinderen in de kinderkeuken. Op andere momenten is het rustig en plof je in één van de vintage stoelen voor een luie middag.

Ligging
Smûk bied je een buitenleven vakantie op het Friese platteland. Je vindt er het Smûk Hûske; een hip en knus ingericht huisje met hottub, de Smûk Tiny een 2 persoons Tiny met uitzicht over de weide en de Smûk glamping tenten. Ontspannen genieten van een vakantie op de boerderij.

Een klein stukje lopen door het landschap tussen de koeien door kom je bij de aanlegsteiger aan de Pier Christiaansloot, waar de elektrische sloepjes en kano's liggen. Langs deze vaart loop je naar het dorpje Echtenerbrug/Delfstrahuizen waar een strandje is aan het Tjeukemeer. Vanaf de boerderij vaar je zo het prachtige Friese merengebied binnen. Onder andere Sloten, Lemmer en Langweer of over de Tjonger. Ontdek de ongerepte natuur van de Weerribben en de Rottige Meente een prachtig wandel en fietsgebied. De Orchideeënhoeve is een aanrader, met haar vlindertuin, Alpaca's en binnenspeeltuin voor de kinderen. Bezoek zeker ook het plaatsje Lemmer, gezellig centrum met fijne terrassen en leuke winkeltjes. Je bent met 45 minuutjes in Leeuwarden waar je wat uitgebreider kunt shoppen, de Oldenhove toren kunt beklimmen of een bezoek kunt brengen aan het Natuur- of Fries museum.

Bijzonder aan deze accommodatie
Beleef & Geniet Musical ‘De Tocht’ laat deze winter de magie van De Elfstedentocht tot leven komen in het speciaal gebouwde Friso Theater met een draaiende ijsvloer van meer dan 2.000m². Geniet met het hele gezin van de elfstedenmagie. It giet oan! Wil je de magie van de Elfstedentocht beleven? Dat kan, Musical De Tocht is een Nederlandstalige en Friese theatershow die u het indrukwekkende verhaal van vijf schaatsvrienden verteld. Ze hebben elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren. Vroeger hebben ze afgesproken dat als De Tocht ooit een keer doorgaat dat ze hem dan samen uitrijden. Het is een indrukwekkende en unieke ervaring als je het ons vraagt!

Wij snappen dat je na het zien van de musical onze prachtige provincie niet gelijk wilt verlaten. Verblijf daarom bij ons in de Smûk Tiny (2 persoons) of Smûk Huske (4 persoons) en ontdek al het moois dat Fryslân te bieden heeft!

Smûk ligt op 40 minuten rijden naar het Friso Theater in Leeuwarden. De Tocht draait t/m 31 januari 2024 elke woensdag t/m zondag. Arrangement 'de Tocht' Voor deze prachtige musical hebben wij een speciaal (gratis) arrangement samengesteld. Wat past er nou beter bij de Elfstedentocht dan een lekker kâld kletske? Na afloop van de musical rij je naar Smûk en staat er een kâld kletske klaar met een bijbehorend glas in het huisje. Zo kun je nog even nagenieten en kletsen over dit geweldige spektakel!

Tsjoch!

Let op! Dit arrangement is speciaal ontwikkeld voor de musical 'De Tocht' en is alleen geldig als je reeds kaartjes voor de musical hebt gekocht.

Belangrijk om te weten
- De slaapkamer/vide is op de eerste verdieping, welke toegankelijk is met een trap. - Dekbedden, kussens, bedlinnen, handdoeken, douchegel en keukendoeken zijn aanwezig. - De bedden zijn opgemaakt bij aankomst.

Groepsgrootte event:
max. 4 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Smûkhuske

Krompad 11
8539 RN Echtenerbrug
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.