Ga naar inhoud
MAP

Strand It Mirnserklif

Mirns

Vanuit het Rijsterbos wandel je zo richting het IJsselmeer naar het Mirnserklif. Kitesurfers, vliegeraars en strandgasten komen hier graag.

Ga naar het strand bij één van de drie kliffen die Nederland rijk is: het Mirnserklif. 

Vanuit het Rijsterbos wandel je zo richting het IJsselmeer naar het Mirnserklif. Kitesurfers, vliegeraars en strandgasten komen hier graag. Geniet van het liggen in het gras en ga zeker ook een hapje eten bij het gelijknamige Paviljoen met uitzicht over het IJsselmeer. Het Mirnser Klif heeft altijd al een recreatieve functie gehad en is een geliefde plek. Ook vroeger stond er al op het klif een paviljoentje.

Net als langs de hele kust, stonden hier vroeger paalschermen van hout om de kust te beschermen tegen de golfslag van de Zuiderzee. Nog steeds zijn er bij de Mokkebank restanten van deze palen te vinden. Nadat de paalworm grote vernielingen aanrichtte in het hout, ging men over tot  zwerfstenen en later basalt, om te gebruiken voor bescherming.

Bij dit klif lag eens een kleine schermhaven voor boten. Tot de jaren zestig vormde het klif een geheel met het Rijsterbos. De toen aangelegde brede autoweg snijdt het natuurmonument door twee. Links van het Klif ligt een wandelpad met de naam ‘’Freuleleantsje’’ speciaal aangelegd voor de freule Van Swinderen, die toen op het Slot Rijs woonde. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Strand It Mirnserklif

Murnserdyk 46 a
8573 WP Mirns
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.