Ga naar inhoud
MAP

Stadswandeling met papieren gids door IJlst

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Loop zelf een stadswandeling in IJlst

Op bezoek in IJlst? Dan kun je op elk moment met een papieren gids van maar liefst zestien pagina’s een stadswandeling maken door deze houtstad. Met de route ga je langs de schatten van IJlst zoals de kleurrijkste fontein van de 11fountains, houtzaagmolen De Rat en een buitenexpositie over het scheepsbouw verleden van IJlst.

Ontdek de schatten van IJlst

De stadswandeling is 3 kilometer lang en begint bij het Musem en Werkplaats Houtstad IJlst. Lees meer over de Nooitgedagt schaatsen, het speelgoed en gereedschap. Ontdek tientallen rijksmonumenten, wat ook als decor heeft gediend an de speelfilm 'Schippers van de Kameleon'. Maar Houtstad IJlst heeft meer ‘goud’ te bewonderen. Dit geldt ook voor moderne aanwinsten zoals de fontein ‘Onsterfelijke bloemen – Rikka’, de meest kleurrijke fontein van de 11fountains route. Ontdek de schatten en kom ze bekijken in IJlst.

allemaal informatieborden in ijlst

De stadswandeling door IJlst is een schatrijke route van 3 kilometer door deze Elfstedenstad

Startpunt van de wandeling

De stadswandeling begint en eindigt bij Museum en Werkplaats Houtstad IJlst. IJlst wordt ook wel ‘Houtstad’ genoemd. In Museum en Werkplaats Houtstad IJlst leer je begrijpen waarom. Hier word je alles verteld over eeuwenlange houtgeschiedenis van dit Elfstedenstadje. In Houtstad IJlst kun je niet alleen kijken, maar ook doen. De werkplaats vraagt om het maken van nieuwe dingen. De zaag wil zagen, de hamer wil timmeren. Je mag daarom naar hartenlust spelen en werken in de werkplaats van Houtstad IJlst. 

Bezoek Houtstad IJlst
Museum Houtstad IJlst

Waar koop ik de stadswandeling

De stadswandeling wordt verkocht bij het VVV informatiepunt aan de Geeuwkade 4 in IJlst. Ook is de dorpskuier te koop in de webshop van VVV Waterland van Friesland. De prijs bedraagt € 3,-.

Bestel hier de stadswandeling in de webshop
gracht ijlst op een zomerse dag

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.