Ga naar inhoud
MAP

Dorpswandeling met papieren gids door Lemmer

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Loop zelf een dorpskuier in Lemmer

Op bezoek in Lemmer? Dan kun je op elk moment met een papieren gids van maar liefst zestien pagina’s een dorpswandeling maken door Lemmer. Met de route kun je stap voor stap (opnieuw) kennismaken met de historische schatkamer van Lemmer aan het IJsselmeer. Een ontdekkingstocht met een fijne wandeling met verhalen en een duidelijke routebeschrijving.

Ontdek de juwelen van Lemmer

De dorpskuier is vier kilometer lang en begint bij de VVV in Lemmer. Lees meer over het roemruchte verleden van Lemmer, waarbij er door velen werd gestreden om het bezit van de 'vlecke'*. Vanaf het gemeentehuis wandel je langs de Lemster toer en het kunstwerk van de Lemsteraak. Lees meer over 'de Wildeman' en wandel langs de Lemstersluis richting de vuurtoren. Uiteraard worden het strand en het Woudagemaal ook niet overgeslagen. Ontdek de juwelen van Lemmer en kijk met nieuwe ogen naar Lemmer.

* Een vlecke is een dorp met een stads karakter, zonder stadsrechten.

De dorpskuier door Lemmer is een route van vier kilometer vol historische rijkdom

Startpunt van de wandeling

Je start deze route bij de VVV in Lemmer, aan de Nieuwburen 1. Een inspirerende plek in het hart van Lemmer die uitnodigt tot het ontdekken van Lemmer en omstreken. Je kunt er toeristische informatie verkrijgen en de leukste souvenirs kopen, maar ook een rondvaart met een Lemsteraak boeken. Of start hier je dorpskuier door Lemmer met een zestien pagina dik boekje wat je bij de VVV kunt kopen.

Bezoek VVV Lemmer
interieur vvv lemmer

Waar koop ik de dorpskuier

De dorpskuier wordt verkocht bij de VVV van Waterland van Friesland aan de Nieuwburen 1 in Lemmer. Ook is de dorpskuier te koop in de webshop van VVV Waterland van Friesland. De prijs bedraagt € 3,-.

Naar de webshop
VVV Lemmer

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.