Ga naar inhoud
MAP

Dorpswandeling met papieren gids door Joure

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Loop zelf een dorpskuier in Joure

Op bezoek in Joure? Dan kun je op elk moment met een papieren gids van maar liefst zestien pagina’s een dorpswandeling maken door Joure. Met de route kun je stap voor stap (opnieuw) kennismaken met de historische schatkamer Joure. Een ontdekkingstocht met een fijne wandeling met verhalen en een duidelijke routebeschrijving.

Ontdek de juwelen van Joure

De dorpskuier is 4 kilometer lang en begint bij Museum Joure, waar ook VVV Waterland van Friesland in te vinden is. Lees meer over de bakermat van Douwe Egberts, de vele ambachten in Joure zoals klokkenmaken en geelgieten en ontdek waarom Joure een Vlecke wordt genoemd. Wandel langs het oudste bouwwerk van Joure, een hedendaags kunstwerk van Klaas Gubbels, lees over het ontstaan van Douwe Egberts en waar men het vroeger letterlijk en figuurlijk niet breed had in Joure. Ontdek de juwelen van Joure en kijk met nieuwe ogen naar Joure.

allemaal aangelegde bootjes in joure

De dorpskuier door Joure is een historische route van 4 kilometer

Startpunt van de wandeling

De ontdekkingsreis begint bij Museum Joure aan Museumstraat nr. 2: een verrassend maakmuseum, gevestigd op de bakermat van Douwe Egberts. Het verenigt vier ambachten: klokken maken, koffie en thee maken, drukwerk maken en metaalwaren maken. Op een monumentaal industrieterreintje ga je van ambacht naar ambacht. In één van de gebouwen aan de Midstraat 99, zit ook VVV Waterland van Friesland waar je het boekje met de wandeling kunt kopen.

Bezoek Museum Joure
Het museumgebouw van Joure.

Waar koop ik de dorpskuier

De dorpskuier wordt verkocht bij VVV Waterland van Friesland in Museum Joure, aan de Midstraat 99. Ook is de dorpskuier te koop in de webshop van VVV Waterland van Friesland. De prijs bedraagt € 3,-.

Bestel hier de dorpskuier in de webshop
balie vvv in joure met een klant

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.