Ga naar inhoud
MAP

Dorpswandeling met papieren gids door Heeg

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Loop zelf een dorpskuier in Heeg

Op bezoek in Heeg? Dan kun je op elk moment met een papieren gids van maar liefst zestien pagina’s een dorpswandeling maken door palingdorp Heeg. Met de route kun je stap voor stap (opnieuw) kennismaken met de historische schatkamer van Heeg aan de Hegemer Mar. Een ontdekkingstocht met een fijne wandeling met verhalen en een duidelijke routebeschrijving.

Ontdek de juwelen van Heeg

De dorpskuier is 2,5 kilometer lang en begint bij het bezoekerscentrum in Heeg. Lees meer over de palingvisserij en palinghandel, de prachtige kerken in dit watersportdorp en ontdek dat hier vroeger geld werd verdiend aan het verhandelen en verschepen van hooi. Wandel langs de vaste aanlegplaats van palingaak Korneliske Ykes II, lees over de historie van de Haghekercke en het ontstaan van Heeg, wandel langs het kapiteinshuisje van palinghandelaar Anne Visser en bekijk een prachtig hooischippershuis. Ontdek de juwelen van Heeg en kijk met nieuwe ogen naar Heeg.

allemaal boten aan de oeverkant. naast de oever staan allemaal winkels

De dorpskuier door Heeg is een overzichtelijke en handzame route van 2,5 kilometer

Startpunt van de wandeling

De ontdekkingsreis begint bij het het interactieve bezoekerscentrum in Heeg aan de Harinxmastrjitte 36. Een inspirerende plek die uitnodigt tot ontdekking. Je kunt er informatie over de historie, cultuur, watersport en recreatie van Heeg en Waterland van Friesland zoeken, vinden én beleven. Er is ook een leerzame impressie van de palingaak Korneliske Ykes II. Plus een leuke shop met vlaggen en wimpels, gidsen en kaarten, puzzels en spelen, kleding en cadeaus. Boek er makkelijk je tickets voor een tocht met de palingaak. Of start hier je dorpskuier door Heeg met een 16 pagina dik boekje wat je in de shop van het bezoekerscentrum kunt kopen.

Bezoek bezoekerscentrum Heeg

Waar koop ik de dorpskuier

De dorpskuier wordt verkocht bij het bezoekerscentrum en tevens de VVV van Waterland van Friesland aan de Harinxmastrjitte 36 in Heeg. Ook is de dorpskuier te koop in de webshop van VVV Waterland van Friesland. De prijs bedraagt € 3,-.

Bestel hier de dorpskuier in de webshop

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.