Ga naar inhoud
MAP

Natuureiland De Gouden Boaiem

Smallebrugge

Op afspraak: Bezoek het natuureiland de Gouden Boaiem en ontdek onze passie voor natuur en melkveehouderij. De boerin vertelt u alles over dit unieke natuurgebied. Naast excursies verkopen we ook vlees van onze eigen koeien. Vraag boerin Pytsje.

Alleen op afspraak

Bezoek het natuureiland de Gouden Boaiem en ontdek onze passie voor natuur en melkveehouderij. U kent ons van de hooiberg langs de Elfstedenvaarroute en schaatsroute. Ook zijn we te herkennen aan de grote ronde stal (roundhouse) die in 2019 gebouwd is.

Vanaf 12 personen kunt u een excursie boeken.

Ons biologische bedrijf heeft het eiland in langdurige erfpacht van Staatsbosbeheer, in ruil voor natuurvriendelijk beheer van de landbouwgrond. De boerderij ligt in een prachtig weidevogelgebied in Smallebrugge; tussen Heeg en Woudsend.

Naast het melkveebedrijf zijn er excursies naar de Gouden Boaiem te boeken bij dit biologische dynamische bedrijf. In het voorjaar zijn hier vele grutto's, kievitten en andere weidevogegels te vinden. De boerin leidt u graag rond. De excursie is een combinatie van varen en wandelen inclusief koffie/thee/limonade en koek.

Wij bieden excursies aan voor gezelschappen van 10-40 personen. 
Tijdens de wandeling komt u alles te weten over het natuurbeheer in dit unieke stukje Fryslân. Wilt u niet wandelen, dan neemt de schipper u mee voor een vaartocht om het eiland. Excursies met de zeilpraam starten vanaf de Loswal (Waechswal 1), Woudsend. 

Ook geven wij lezingen op uw gewenste locatie en schoolprojecten waarin de boerderij en weidevogels centraal staan.

Wilt u met uw eigen boot komen? Maak een afspraak!

We passen de activiteit op uw wensen aan.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Natuureiland De Gouden Boaiem

Nr 3
8552 MN Smallebrugge
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.