Ga naar inhoud
MAP

Bakkerij Meinsma

Balk

Bakkerij Meinsma is dé bakker van Balk en wijde omgeving. De bakkerij levert brood en banket in Zuidwest Friesland en is gevestigd in het gezellige watersportdorp Balk.

Bakkerij Meinsma is dé bakker van Balk en wijde omgeving. De bakkerij levert brood en banket in Zuidwest Friesland en is gevestigd in het gezellige watersportdorp Balk.

Vanaf de jaren 70 tot heden
Begin jaren zeventig gingen de supermarkten ook brood verkopen. Eerst kregen ze het brood van bakkers uit Emmeloord en Leeuwarden, later ging Meinsma dat leveren. Rechtstreeks aan de plaatselijke supermarkten en de hele Zuidwesthoek. Later werd er wegens ruimtegebrek een nieuwe bakkerij gebouwd op het industrie terrein.

Na een paar jaar verplichtte de kruideniersorganisatie kruideniers om het brood bij door hen aangewezen grote bakkerijen in te kopen. Een grote bakker nam de bakkerij op het industrieterrein over en is later verhuisd naar Emmeloord.

Het dieptepunt was in januari 1993 het failliet gaan van de banketbakkerij. Er werd besloten tot een doorstart door Hans en Siebrand Meinsma zodat de winkel geen dag dicht is geweest. Om privé redenen is Hans in ‘98 wat anders gaan doen. Arnold Spijker is toen in zijn plaats gekomen.

De bakkerij levert nu aan supermarkten in de kleinere dorpen in de zuidwesthoek, rijdende winkels, S.R.V.-wagens en restaurants. Ook worden er bijvoorbeeld 250.000 suikerbroden per jaar gebakken voor markten en braderieën. Er werken 10 vaste krachten in de bakkerij en in de winkel staan 3 à 4 mensen. Bakkerij Meinsma is nu de enige nog zelf bakkende bakker in Balk en dat al meer dan 80 jaar.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Bakkerij Meinsma

Van Swinderenstraat 4
8561 AP Balk
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.