Ga naar inhoud
MAP

Stadsboerderij De Sibbe

Loënga (bij Sneek)

Ecologische natuurcamping met streekproducten en theetuin

Aan de rand van Sneek ligt deze voormalige melkveehouderij, waar alles draait om lokaal voedsel, natuur en duurzaamheid. Er is een streekproductenwinkel, theetuin met speelgelegenheid en een kleine eco camping. Je kunt er je eigen groente en (thee)kruiden plukken, dieren aaien, lekker buiten vertoeven en genieten van de rust. Ook kun je er overdekt vergaderen in het groen, trouwen en kunnen er rondleidingen gegeven worden. Het gehele erf wordt gesierd door eetbaar groen: wandel door het jonge voedselbos, verken de moestuin en proef onze eigen appelsap!

Camping

De kleinschalige, ecologisch onderhouden camping is gelegen op het achtergelegen weiland met veel privacy, rust en ruimte. Je kunt Sneek zien liggen, maar wordt toch omringd door uitgestrekte weilanden. Naast het kampeerveld ligt een park van 6 hectare, welke beheerd wordt door de stadsboerderij. In de zomer grazen onze paarden hier. Er ligt een brede sloot om het kampeerterrein heen en er is vrijwel volledig vrij uitzicht, met roofvogels, grazende paarden en schapen als achtergrond. Je hoort veel kikkers en ook loopt er af een toe een ree! Kinderen kunnen hier heerlijk vrij spelen, skelterrijden en met dieren omgaan. Ook kun je komen kamperen in de ingerichte Bell tent. 

Theetuin & Streekproductenwinkel

In de rustig gelegen theetuin kun je elke zaterdag van 11-17u terecht voor (onder andere) vers gezette biologische koffie, eigen geplukte thee, verse limonade, huisgemaakte cakes en ambachtelijk roomijs. In de winkel koop je de lekkerste lokale producten: kaas, honing, biologische eieren, ambachtelijk bereide zuivel, groente uit eigen tuin en nog veel meer lekkers. Van harte welkom!

Vergaderen, feesten en trouwen

Ons sfeervolle overdekte terras ligt in een luwe, beschutte hoek van de theetuin en kan gehuurd worden voor vergaderingen, verjaardagen, speciale gelegenheden en bruiloften. Voor bruiloften kan je de hele camping afhuren en gebruik maken van het gehele terrein, om zo je eigen festivalbruiloft te organiseren. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Stadsboerderij De Sibbe

Ivige Leane 24
8631 WB Loënga (bij Sneek)
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.