Skip to main content
MAP

Herdenkingsconcert Joure

Hobbe van Baerdt Church in Joure, Joure

Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en het Noord Nederlands Kamerkoor spelen op 4 mei een herdenkingsconcert in Joure

Zaterdag 4 mei kun je in de Hobbe van Baerdtkerk luisteren naar een herdenkingsconcert. Samen met het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, Noord Nederlands Kamerkoor en Elisa Maayeshi (sopraan), Femke Hulsman (alt), Edmond Chu 亨 (tenor) en Geert van der Kaaij (Bas) o.l.v. Dirigent Jan Vermaning kun je luisteren naar het Requiem in C minor. 

Over het Requiem

Michael Haydn schreef de kMissa pro Defunctis, Klafsky I: 8, MH 155, na de dood van de graaf aartsbisschop Sigismund von Schrattenbach in Salzburg in december 1771. Haydn voltooide het Requiem voor einde van het jaar met de ondertekening van het 'S [oli] D [eo] H [onor] et G [loria.] Alleen aan God de eer! Aan het begin van dat jaar stierf zijn dochter Aloisia Josefa en historici geloven dat zijn eigen persoonlijke verlies de motivatie was voor deze compositie.
Zowel Leopold als zijn zoon Wolfgang Amadeus Mozart waren aanwezig bij de eerste drie optredens van Haydn's Requiem in januari 1772, Het Requiem van Michael Haydn beïnvloedde Wolfgang bij het schrijven van zijn eigen Requiem in D minor, K. 626.

Wanneer:
4 mei
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Herdenkingsconcert Joure
Hobbe van Baerdt Church in Joure

Midstraat 69
8501 AC Joure
Plan your route

from your location

Show results

Search & book

Traveling party